Ingatlan
érték megállapítás

Ha el akarod adni a lakásod vagy házad, de fogalmad sincs arról, mennyit ér…

Ugye te nem akarsz milliókat bukni az ingatlaneladáson?

Magyari Éva
ingatlan értékmegállapítás

Tudtad, hogy az ingatlaneladók…

 • elfogultak
 • szubjektívek
 • érzelmileg erősen kötődnek saját tulajdonukhoz?

Ne aggódj, mindannyian így vagyunk ezzel!
De, van itt egy kis bökkenő…ami komoly
gondot jelent ingatlaneladásnál.

Ne aggódj, mindannyian így vagyunk ezzel!
De, van itt egy kis bökkenő…ami komoly
gondot jelent ingatlaneladásnál.

Hogyan árazzák az eladók általában ingatlanukat? Miből indulnak ki?

 • Hogy nekik mennyi pénz kell az új megvásárlásához…
 • Hogy mit mondott az ismerős, haver…
 • Hogy mennyiért adta el a szomszéd…
 • Hogy nekik mennyibe került….
lakás értékbecslés
ingatlan értékmegállapítás

Mi ezzel a baj?

 • Hogy semmi köze nincs a piaci értékhez.
 • Hogy a vevő nem fogja honorálni a te ízlésedet.
 • Hogy minden ingatlan egyedi, tehát a szomszéd eladási árából nem lehet kiindulni.

Mit okozol magadnak, ha te próbálod kitalálni ingatlanod árát?
Avagy mik a legkártékonyabb hibák?

Túlárazol

Így túl magas áron hirdeted a lakásod. Senki nem fog hívni. Meghosszabbítod az eladási időt, és csak sok szenvedéssel, árveszteséggel fogod eladni.

Alulárazol

Félsz a túlárazástól, ezért túl alacsonyan lövöd be az árat. Így áron alul fogod eladni ingatlanodat, amire esetleg később rájössz, de akkor már késő.

Mi a megoldás?

Ingatlan értékbecslés szabályai szerinti érték megállapítás szakértő segítségével.

Mik az előnyei az ingatlan értékelésnek?

 • Maximalizálod az eladási árat.
 • Felkészült és magabiztos leszel az ártárgyalás során. Ha az vevőjelölt kérdezi az árat vagy alkudozik, pontosan fogod tudni, mihez tartsd magad.
 • Minimalizálod az értékesítési időt.
 • Jelenősen csökkented az eladással járó stresszt.
lakás értékbecslés

Mit kapsz?

1

Magánhasználatra szóló értékbecslést ingatlaneladáshoz.

2

  Lesz kiindulópontod, tudni fogod, mennyiért hirdesd az ingatlanod.

3

Digitális formában kapod meg az értékmegállapítás eredményét.

Miért hallgass rám?

Magyari Éva vagyok, ingatlaneladási tanácsadó és home staging szakértő. Közgazdász vagyok, és és ingatlanközvetítői végzettséggel is rendelkezem. Az ingatlan érték megállapítást a piaci összehasonlító adatokon alapuló értékbecslési módszerrel végzem.

Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett.

Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!”

Reszkető Diána

Éva javaslataival rávilágított arra, hogyan tehetnénk anyagi befektetés nélkül vonzóbbá a házat, valamint teljes projekttervet készített az eladási folyamatra. Így végre rendszerezetten, összefogóan láthattuk a lépéseket, feladatainkat, szükségleteinket.

Végre nem csak a cél volt ismert számunkra, hanem az odavezető út is. Évával való találkozás után azt éreztük, hogy 2 évig toporogtunk egy helyben, s végre elindultunk előre. Azóta pedig már az új Tulajdonos élvezheti a házikót. Köszönettel tartozunk ezért Neki! :-)”

Zoltai-Lencsés Brigitta

“A legtöbb ember életében vagy soha vagy nagyon ritkán ad el ingatlant, tehát semmiféle tapasztalattal nem rendelkezik az eladással kapcsolatban. Mi következik ebből..?
Egy ingatlanközvetítő igénybevétele…. majd egy óriási csalódás! Rengeteg pénzt kér, ezért semmit nem csinál, sőt inkább a leendő vevőt képviseli az eladótól várt pénzből.. hisz neki néhány milliós eladási árkülönbözet csak pár tízezer forint különbséget jelent…
Pontosan így jártam én is – mint megannyi sorstársam….

A Duna-kanyarban lévő nyaralóm eladása során jutottam el oda, hogy örömmel elfogadtam Éva segítségét.
Nem könnyű röviden megfogalmazni, mi történt ezután. Ami történt, az számomra maga volt a csoda! 

Éva fantasztikus, elkötelezett, hozzáértő szakmai segítségét mindenkinek, aki hozzám hasonló helyzetben van, csak jószívvel ajánlani tudom!”

Kovács Alíz

“Édesapám halálát követően, 2020 tavaszán hozta meg családunk azt a döntést, hogy a lakást értékesítjük. Ingatlan közvetítőt nem kívántunk igénybe venni, de örömmel vettük, amikor tanácsolták, vegyük igénybe Magyari Éva segítségét. Az első találkozástól az eladásig erőt adott, hogy pontosan tudtuk, mikor mit kell csinálnunk, hogyan alakítsuk át úgy a lakást, hogy az alkalmas legyen a vevő számára a lakás valós méreteinek, értékeinek megismerésére. A lakást kell bemutatni, nem a korábban ott élők életét. Ez a vezérgondolat segített minket abban is, hogy elfogadjuk, nem lehet mindent megőrizni.  A tanácsadás kiterjedt arra is, hogy a szükséges tennivalókat kivel javasolt elvégezni, így azok a feladatok is zökkenőmentesen megoldódtak. A lakást ma már egy három gyermekes család lakja, mi pedig jó érzéssel gondolunk vissza az elválás folyamatára, amelyben erőt adott Éva biztonságot adó támogatása.”
Bíró Edit

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért kell ez nekem?

Az ingatlaneladás sikerességének kulcsfontosságú eleme a jól meghatározott eladási ár. Az eladó részben a szakmai tudás és tapasztalat nélkül, részben az elfogultság miatt nem tudja ezt kiszámolni.

Mi az értékelés menete?

Töltsd ki a lent található űrlapot! Hamarosan felhívlak és telefonon egyeztetjük a helyszíni szemle időpontját. A szemléig kérem megküldeni e-mailen a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot. A szemle után elvégzem a számításokat és e-mailben elküldöm az érték megállapítás eredményét.

Akkor ez most értékbecslés vagy nem?

Ez is értékbecslés, de nem hivatalos értékbecslés. Az ugyanis több tíz oldal, sok-sok  információval, amit úgyis tudsz. A hivatalos értékbecslést hivatalos célokra is fel lehet használni, míg az ingatlan érték megállapítást nem. Az ingatlan érték megállapítás arra a célra szolgál, hogy az eladó jól be tudja lőni, hogy mennyit ér az ingatlana. A módszer, amivel készül a hivatalos értékbecslés és az érték megállapítás, egyforma.

Egy kalkulátor nem tudja ezt megcsinálni?

A kalkulátorok nem adnak annyira pontos becsléseket, mint, amikor szakember személyes közreműködésével történik az ingatlan értékének a megállapítása. A kalkulátor nem megy ki a helyszínre és nem veszi figyelembe az ingatlan egyedi adottságait, mint egy ingatlan szakértő.

Mennyi idő alatt készül el a becslés?

Mindig az adott munka leterheltségemtől függ, de jellemzően 1 hét alatt elkészül. Ha sürgős, akkor felár ellenében a szemle napját követő napra el tudom készíteni.

Országos ez a szolgáltatás?

Nem. Kizárólag Budapest területén végzem és az idő szűkössége miatt kizárólag lakások érték megállapítását vállalom.

Mit tartalmaz a díj?

A díjam tartalmazza a helyszíni szemle és a kiszállás díját, valamint az értékbecslési kalkuláció elvégzését a piaci összehasonlító adatokon alapuló értékbecslési módszerrel, továbbá az eredmény e-mailen történő megküldését.

Mit nem tartalmaz a díj?

A lakással kapcsolatos dokumentumok beszerzését és megküldését. Kötelező minden esetben a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap megküldése. Ezen felül szükségem lehet a társasház Alapító Okiratra is, amennyiben használati jog is tartozik az ingatlanhoz.

Ugye nem akarsz milliókat bukni?
Eladás előtt értékeltesd fel lakásodat!

Ugye nem akarsz
milliókat bukni?
Eladás előtt értékeltesd fel lakásodat!

Az ingatlan értékbecslés szabályai szerinti érték megállapítás díja 39 900 Ft.

Kizárólag budapesti lakások értékelését vállalom.

Amennyiben később komplex ingatlaneladási vagy home staging tanácsadási csomagomat igénybe veszed,  vagy megbízol ingatlanközvetítéssel, akkor az értékelés díját beszámítom.

  20 BUKTATÓ INGATLANELADÁSKOR

  IRATKOZZ FEL HÍRLEVÉLÜNKRE ÉS MÁRIS TIÉD LEHET AZ AJÁNDÉK TANULMÁNY!