El szeretnéd adni a lakásodat? Ha igen a válasz, nézzük meg, ez elég-e kiindulási pontnak ahhoz, hogy tényleg el is adjad! Ebből a cikkből meg fogod tudni, hogy neked az ingatlan eladás célod vagy vágyad. Továbbá elárulom a titkot is, hogy melyik szükséges a sikeres ingatlan eladáshoz.

Nézzük meg azt a hét szempontot, ami alapján megérted a különbséget a cél és a vágy között! A kettő között van kapcsolat, nem szöges ellentétjei egymásnak, hiszen sok cél a vágyainkból, kívánságainkból ered, de amíg céllá válik, sok mindent hozzá kell tennünk.

1. Kézzelfogható

A vágyak, a kívánalmak nem kézzelfoghatók, míg a cél igen.

“Szeretnék lefogyni.” – Hangzik el sokak szájából sokszor, de év elején még többször. Ez egy vágy. Ez nem kézzelfogható.

“2021. március 31-ig le fogok fogyni 5 kilót.” – Ez kézzelfogható, körül határolt. Ez már cél.

2. Mit igényel tőled?

A célokhoz cselekedned kell. A vágyakhoz bőven elég, ha csak gondolsz rájuk.

3. Kell-e fizetned érte?

A céljaidért fizetned kell. Van amikor idővel, máskor munkával, energiával, verejtékkel, fájdalommal, lemondással vagy esetleg pénzzel.
A vágyaid ingyen vannak.

4. Eredmény

A cél kézzelfogható eredményt hoz, míg a vágy, a kívánalom nem.

5. Határidő

A vágyaknak nincs határideje, a világ végezetéig álmodozhatsz róluk, reménykedhetsz, hogy megvalósulnak. A célokhoz viszont célvonal is tartozik, azaz a céloknak van határideje. Ne feledd, határidő nélkül nincs cél!

Nem baj, ha kicsúszol a határidőből. Jobb később elérni egy célt, mint soha be nem teljesülően álmodozni a vágyakról. A tévesen meghatározott határidőtől nem dől össze a világ.

6. Hol léteznek?

A céljaid a valóságban, a vágyaid a képzeletben/fejedben élnek.

7. Fókuszálás

Míg a célok összpontosításra sarkallnak, a vágyak nem. A vágyakozás sodródás az ábrándok között. A célok viszont fókuszálják a gondolkodást.

Összegzés

Mostanra tehát tudod, mi a különbség a cél és a vágy között. Ez alapján meg is tudod fogalmazni ingatlan eladási célodat, ugye? A sikeres ingatlan eladáshoz az szükséges, hogy célod legyen az ingatlan eladása. Vágyni rá nem elég.

Jó dolog álmodozni, vágyakozni. Nem azt mondom, hogy ezt ne tegyed. Sőt, ahogy korábban mondtam, sokszor az álmok vagy vágyak előzik meg a célkitűzést. De ha célod van, akkor kezdj el cselekedni. Tenni azért, hogy a célod meg is valósuljon.

Rögtön adok is segítséget, hogyan kezdjél el tenni ingatlan eladási célod érdekében:

Amennyiben úgy döntesz, hogy egyedül adod el ingatlanodat, és ehhez igénybe veszel szakértői segítséget, akkor ez a honlap neked szól. Az IngatlanAngyal azért jött létre, hogy az ingatlan eladókat segítse, amennyiben ingatlanközvetítő nélkül kívánják értékesíteni ingatlanukat.

Iratkozz fel hírlevelünkre az újdonságokért, hírekért, és még egy ingyenes tanulmányt is kapsz A sikeres ingatlan eladás titka címmel.

Oszd meg másokkal is!