Az ingatlan eladás célod vagy vágyad?

Szerző: | Ingatlaneladási projekt, Ingatlaneladó, Tippek, tanácsok ingatlaneladáshoz

El szeretnéd adni a lakásodat? Ha igen a válasz, nézzük meg, ez elég-e kiindulási pontnak ahhoz, hogy tényleg el is adjad! Ebből a cikkből meg fogod tudni, hogy neked az ingatlan eladás célod vagy vágyad. Továbbá elárulom a titkot is, hogy melyik szükséges a sikeres ingatlan eladáshoz.

Nézzük meg azt a hét szempontot, ami alapján megérted a különbséget a cél és a vágy között! A kettő között van kapcsolat, nem szöges ellentétjei egymásnak, hiszen sok cél a vágyainkból, kívánságainkból ered, de amíg céllá válik, sok mindent hozzá kell tennünk.

1. Kézzelfogható

A vágyak, a kívánalmak nem kézzelfoghatók, míg a cél igen.

“Szeretnék lefogyni.” – Hangzik el sokak szájából sokszor, de év elején még többször. Ez egy vágy. Ez nem kézzelfogható.

“2021. március 31-ig le fogok fogyni 5 kilót.” – Ez kézzelfogható, körül határolt. Ez már cél.

2. Mit igényel tőled?

A célokhoz cselekedned kell. A vágyakhoz bőven elég, ha csak gondolsz rájuk.

3. Kell-e fizetned érte?

A céljaidért fizetned kell. Van amikor idővel, máskor munkával, energiával, verejtékkel, fájdalommal, lemondással vagy esetleg pénzzel.
A vágyaid ingyen vannak.

4. Eredmény

A cél kézzelfogható eredményt hoz, míg a vágy, a kívánalom nem.

5. Határidő

A vágyaknak nincs határideje, a világ végezetéig álmodozhatsz róluk, reménykedhetsz, hogy megvalósulnak. A célokhoz viszont célvonal is tartozik, azaz a céloknak van határideje. Ne feledd, határidő nélkül nincs cél!

Nem baj, ha kicsúszol a határidőből. Jobb később elérni egy célt, mint soha be nem teljesülően álmodozni a vágyakról. A tévesen meghatározott határidőtől nem dől össze a világ.

6. Hol léteznek?

A céljaid a valóságban, a vágyaid a képzeletben/fejedben élnek.

7. Fókuszálás

Míg a célok összpontosításra sarkallnak, a vágyak nem. A vágyakozás sodródás az ábrándok között. A célok viszont fókuszálják a gondolkodást.

Összegzés

Mostanra tehát tudod, mi a különbség a cél és a vágy között. Ez alapján meg is tudod fogalmazni ingatlan eladási célodat, ugye? A sikeres ingatlan eladáshoz az szükséges, hogy célod legyen az ingatlan eladása. Vágyni rá nem elég.

Jó dolog álmodozni, vágyakozni. Nem azt mondom, hogy ezt ne tegyed. Sőt, ahogy korábban mondtam, sokszor az álmok vagy vágyak előzik meg a célkitűzést. De ha célod van, akkor kezdj el cselekedni! Tenni azért, hogy a célod meg is valósuljon.

Rögtön adok is segítséget, hogyan kezdj el tenni ingatlan eladási célod érdekében!

  • Olvasd el az 5 szokatlan ingatlan eladási tanács című cikkemet, ami a kezdéshez ad segítséget!
  • Kérd az Ingatlan eladás 20 buktatója tanulmányomat, amit az oldal jobb oldalán található űrlap kitöltésével kaphatsz meg, és amivel egyúttal az IngatlanAngyal hírlevelére is feliratkozol.
  • Olvass ingatlanpiaci híreket például itt: Balla Ingatlan hírek

Amennyiben úgy döntesz, hogy egyedül adod el ingatlanodat, és ehhez igénybe veszel szakértői segítséget, akkor ez a honlap neked szól. Az IngatlanAngyal azért jött létre, hogy az ingatlan eladókat segítse.

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Mit kell tudni az ingatlanosokról?

Amennyiben ingatlanközvetítővel akarod eladni ingatlanodat, akkor ez a cikk kihagyhatatlan számodra. Ingatlanos jutaléktól a trükkökig bezárólag.

Home staging jelentése

Fontosnak tartom, hogy az ingatlanukat eladni szándékozók megtudják, mi a home staging jelentése. Ebben a cikkben az alapokról írok.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák