Wekerlei lakás eladási története

Szerző: | Esettanulmány, Home staging, Referencia

Ebben a cikkben egy jó állapotú, kétszintes, kertes wekerlei lakás eladásának a történetét mutatom be. Miután ezt elolvasod, világos lesz számodra, hogy néz ki egy eladási projekt velem és az is, milyen hatása van a home stagingnek. Az eladás 2023-ban történt, ami az elmúlt 10 év legalacsonyabb lakáspiaci teljesítményét produkálta. Az eladóknak keményen meg kellett dolgozni a sikerért, ami idén sem változott sokat. Tarts velem, ismerd meg a történetet, és gondold végig, mi a tanulság ebből számodra!

Előzmények

Amikor Ildikó és Tibor megkerestek, augusztus elején, akkor már teljesen elcsigázottak, kimerültek és stresszesek voltak. Ugyanis két és fél hónapja nem tudták eladni jó állapotú ingatlanukat, ami a sokak által kedvelt Wekerlén található. Ha nincs időnyomás, akkor persze ez nem olyan nagy gond, de itt bizony számított az idő múlása. Ingatlaneladási tanácsadást kértek tőlem, hogy megértsék, mi a probléma és mit kellene csinálniuk, hogy szeretett otthonukat gyorsan el tudják adni. A stressz oka az volt, hogy ügyfeleim gyors értékesítést feltételezve, tavasszal megvették jövendőbeli lakásukat, amit szeptemberben ki kellett fizetniük. Ennek forrása lakásuk értékesítése volt. Tehát az idővel futottak versenyt.

Hirdetésük áttanulmányozása után érkeztem a helyszínre. Magam részéről nagy Wekerle-rajongó vagyok, ezért különösen örültem a projektnek. Annyira hangulatosak ezek a 100 éves házak! Időutazás és egyben egy kis békés, csendes sziget a zajos nagyvárosban.

Hogyan kezdődött a tanácsadás?

Mielőtt leültünk a konzultációra, megnéztem az ingatlan minden zegzugát. A konzultáció során, amikor is számtalan kérdést zúdítottam ügyfeleimre, megerősödött bennem, ami a hirdetés alapján már körvonalazódott: Ildikó és Tibor roppant felkészült eladók, messze átlag felettiek. Figyelték a piacot, reálisan látták az ingatlan árát, nézték a statisztikákat, valamint részletes hirdetési szöveggel és fotókkal futott a hirdetésük.

Mindazonáltal az eladók jellemzően nem látják teljesen reálisan ingatlanuk előnyeit és hátrányait, úgyhogy a konzultáció során elmondtam, miket azonosítottam be az ingatlan gyenge pontjainak, annak számtalan előnye mellett. Fontosnak tartom, hogy ezeket őszintén kommunikáljam tanácsadásom során az eladóknak.

A probléma

Mielőtt leültünk a konzultációra, megnéztem az ingatlan minden zegzugát. A konzultáció során, amikor is számtalan kérdést zúdítottam ügyfeleimre, megerősödött bennem, ami a hirdetés alapján már körvonalazódott: Ildikó és Tibor roppant felkészült eladók, messze átlag felettiek. Figyelték a piacot, reálisan látták az ingatlan árát, nézték a statisztikákat, valamint részletes hirdetési szöveggel és fotókkal futott a hirdetésük.

Mindazonáltal az eladók jellemzően nem látják teljesen reálisan ingatlanuk előnyeit és hátrányait, úgyhogy a konzultáció során elmondtam, miket azonosítottam be az ingatlan gyenge pontjainak, annak számtalan előnye mellett. Fontosnak tartom, hogy ezeket őszintén kommunikáljam tanácsadásom során az eladóknak.

Ügyfeleim azt is elmondták, hogy a két és fél hónapos hirdetési időszak alatt közel 30 érdeklődő nézte meg lakásukat, viszont vételi ajánlat még nem érkezett.

A megoldási javaslat

Ilyenkor a legtipikusabb „gyógymód” az, hogy az árat kell csökkenteni. Azonban az volt a véleményem, hogy a lehető legmagasabb ár elérése érdekében több dologhoz is hozzá kell nyúlni. Kizárólag az ár csökkentése nem elég a vevő megérkezéséhez, illetve annak érdekében, hogy az árat csak minimálisan kelljen csökkenteni, elengedhetetlen mást is változtatni.

Mit javasoltam ügyfeleimnek?

  • A hirdetéssel kapcsolatban volt több tanácsom, különös tekintettel a hirdetés szövegére és az alaprajzra.
  • A funkciók nem voltak egyértelműek a lakásban. Ez különösen kritikus a hálószobák vonatkozásában. Ezért a célcsoportnak megfelelően javasoltam egyértelművé tenni a funkciókat.
  • Mivel az ingatlan megjelenése nem volt vonzó, klasszikus home staginget javasoltam.
  • A hirdetési ár minimális csökkentését a folyamatban lévő értékbecslés eredményétől is függővé tettem.
  • Továbbá azt tanácsoltam, hogy mérlegeljék 70 milliós árhatár figyelembevételét. Ez alatt azt értem, hogy vannak lélektani határok, ami jellemzően a tízmilliós számok, illetve ennek a többszörösei.

A konzultáció öt óráig tartott az ingatlan alapos felmérésével együtt, de megérte, mert elégedetten köszöntünk el egymástól, ugyanis megvolt a haditerv. Ügyfeleim megkértek, hogy segítsek a home stagingben is. Az időnyomás miatt egy hihetetlenül gyors home stagingre került sor. Nem volt idő a lakás kifestésére, de szerencsére ez nem okozott gondot, mert az ingatlan jó állapotban volt. Helyiségről helyiségre, beleértve a kertet is, átbeszéltük, hogy pontosan mit kell csinálni az optimális kinézet érdekében: eltávolítás, bútor áthelyezés szobán belül vagy új bútor beállítása volt a feladat.

A kivitelezés

Megvolt a terv, ezután nekiálltunk a kivitelezésnek.

Milyen feladatokat kaptak az eladók?

  • A berendezésben változtatások végrehajtása, hogy az emeleti helyiségek egyértelműen mutassák funkciójukat.
  • A személyes tárgyak eltávolítása, azaz személytelenítés.
  • A zsúfoltság csökkentése. Ez volt a legnagyobb feladat. Szerencsére a lakáshoz tartozott egy kerti tároló, úgyhogy oda lehetett pakolni az általam feleslegesnek ítélt bútorokat és tárgyakat.
  • Néhány új darab, egy szőnyeg, egy dohányzóasztal és egy kerti szett megvásárlását kértem.

Ildikó és Tibor hihetetlen munkát végeztek, mert minden feladatot kipipálva 10 nap múlva már készen is álltak a stylingra. Emlékezetes nap volt. Augusztus 20. Az immár lényegesen tágasabb érzetet keltő, letisztult, egyértelmű funkciókat mutató lakás az általam vitt dekorációs tárgyak, valamint a sok növény és virág segítségével hangulatossá és vonzóvá vált. Az új megjelenés kiemelte az ingatlan előnyeit. A fotózást Ildikóék maguk oldották meg.

Időközben a Tibor által átírt hirdetési szövegen még políroztam egy kicsit, majd késznek nyilvánítottam. Megérkezett az értékbecslés eredménye is. Ennek figyelembevételével vittük egy kicsit lejjebb a hirdetési árat, alulról súrolva a 70 milliót.

Az eredmény

Másnap elindult az új hirdetés új árral, új szöveggel, új alaprajzzal és az új megjelenést mutató új fotókkal. Három hét múlva két vételi ajánlat közül választva lett meg a vevő, gyakorlatilag alku nélkül, aki végül sokkal gyorsabban kifizette a lakás árát, mint ahogy az a szerződésben szerepelt. Minden jó, ha jó a vége: Ildikónak és Tibornak új otthonuk eladójával is sikerült mindent megnyugtatóan rendezni.

Mik a tanulságok?

A wekerlei eladás történetének több tanulsága van. Először is ez a projekt azt bizonyítja, hogy ha nem megy az eladás, akkor nemcsak az árcsökkentés az egyetlen eszköz. Ilyen esetben az ingatlanmarketing mindent elemét meg kell vizsgálni, amihez jól jön egy ingatlanszakértő segítsége. Ismételten bizonyítást nyert, hogy mennyire hatásos eszköz a home staging, még ha kevés idő is áll rendelkezésre. Ebből a projektből azt a tanulságot is levonhatjuk, hogy minimális költséggel, valamint eladói elszántsággal és munkával csodákat lehet elérni, akár néhány nap alatt, elképesztő átalakulást létrehozva az ingatlanban. Végül, de nem utolsó sorban ez a projekt Ildikó és Tibor rugalmasságának köszönhetően azt is igazolja, hogy lakott ingatlanban is kivitelezhető a home staging.

Érdekel a home staging? Itt jelentkezhetsz home staging konzultációra:
https://ingatlanangyal.hu/home-staging-tanacsadas/

Ha szeretnél egy lépésről lépésre útmutatót, amely segítségével maximalizálhatod ingatlanod árát és magabiztosan vághatsz bele az eladásba egyedül, ingatlanközvetítő nélkül, akkor ez a könyv neked való.

Most pedig nézzük meg, hogyan alakult át a wekerlei lakás a home staging során! Alább láthatod a home staging előtt és home staging után fotókat.

wekerlei étkező-nappali home staging előtt

wekerlei nappali home staging után

wekerlei szülői hálószoba home staging előtt

wekerlei szülői hálószoba home staging után
Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Örökölt ingatlan eladása 2024

A örökölt ingatlan eladása cikksorozat utolsó része a tudatosságot emeli ki, és bemutatja az ingatlan kiürítése utáni lépéseket, különös tekintettel az adózásra.

Hogyan add el nyaralódat két nap alatt?

Most megtudhatod, hogy milyen lépések vezetnek el oda, hogy egy ingatlan felkészítve, vagyis home stagingelt állapotban a piacra kerüljön. Ez a cikk esettanulmány és referencia egyben.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák