Mik a legnépszerűbb ingatlan hirdetési oldalak?

Szerző: | Ingatlan hirdetés, Ingatlan marketing

Hol hirdesd meg lakásodat, ha ingatlanos nélkül akarod eladni? Ez a cikk ebben segít neked. Itt megtudhatod, mely helyeken érdemes ingatlan hirdetést feladni online. Ezek a felületek az ingatlan hirdetési oldalak. Ide jönnek az ingatlan keresők, mikor ingatlant keresnek maguknak valamilyen céllal. Más szóval ingatlan hirdetési portálnak is hívjuk őket.

Rengeteg ingatlan hirdetési oldal van, ezért jó, ha tudod, melyek a legnépszerűbbek. Mit értünk ez alatt? Azok a legnépszerűbb ingatlan hirdetési oldalak, melyeknek a legmagasabb a látogatottsága. Az ingatlan hirdetési oldalak látogatottsága kulcsfontosságú az ingatlan eladónak, hiszen ez határozza meg, hogy mennyien nézik meg az ott lévő hirdetéseket. Hiába néz ki jól egy hirdetési oldal, ha kevesen látogatják azt a portált.

Legnépszerűbb ingatlan hirdetési oldalak – Látogatottsági statisztikák

Forbes magazin 2020 nyarán írt egy cikket az ingatlan piacról, amiben közölte a legnagyobb hazai ingatlan hirdetési oldalak látogatottságát. ebből a legfontosabb tanulság, hogy az ingatlan.com toronymagasan piacvezető.

Ebben a cikkben Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a Forbesnak elmondta, hogy az elmúlt hónapok történései két fontos tendenciára világítanak rá. Látogatottsági rekordjuk többnyire az ingatlanhirdetési piac koncentrálódásának köszönhető, a regisztrált látogatások 67 százaléka az oldalukon történt a cikk írásakor.

ingyen ingatlanhirdetés ingatlan hirdetési piac
Forrás: forbes.com

De a legfrissebb statisztikák (2023. augusztus) már nagyon más képet mutatnak:

ingatlanhirdetési oldalak nézettsége 2023 augusztus

Egyrészt azt láthatjuk, hogy átrendeződött a piac a két nagy mögött, másrészt azt, hogy mennyire megváltoztak a látogatottsági számok. Továbbá az is látszik, hogy bár az ingatlan.com változatlanul őrzi jelentős piacvezető szerepét, a hozzá közel esők már nincsenek annyira távol, mint 2020-ban voltak.

2022 márciusában az OTP Bank felvásárolta a Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.hu oldalakat. Így ez utóbbi három szép lassan el fog tűnni az ingatlan hirdetési oldalak piacáról. Amint fent látható, a startlak.hu már nincs a legnépszerűbbek között. Az OTP Bank ingatlan hirdetési oldala, az otpotthon.hu, mely nagyon erős reklámkampányt folytat, vélhetően komoly ambíciókkal bír, és már most a harmadik helyre feljött.

De eközben az ingatlan.com lépett egyet, és felvásárolta a jófogás.hu-t 2023 szeptemberében. Úgyhogy a koncentráció folytatódik.

Az internetes ingatlan hirdetési oldalak látogatottsági száma az ingatlanpiac keresleti oldalának az indikátora. Ezért mellbevágók a 2022 szeptemberi, fenti ábrán látható látogatottsági számok. Míg 2020 májusában 12 millió fölött volt az ingatlan.com látogatóinak a száma, addig 2023. augusztusában már csak 7 millió.

7 profi tipp ingatlaneladáshoz

Ingatlan hirdetési oldalak – A piacvezető

Valószínűleg nem árulok el senkinek se újdonságot azzal, hiszen a fenti statisztikákból is látszik, hogy az ingatlan hirdetési oldalak között az ingatlan.com az első. Ahogy az a fenti ábrán is látható, ez a cég a piacivezető az ingatlan hirdetési portálok sorában. Kiemelkedő piaci részesedése miatt kihagyhatatlan az ingatlan eladók számára.

Sajnálatos és nekem nagy szívfájdalmam, hogy 2020-ban az ingatlan.com megszüntette azt a lehetőséget, hogy az ingatlan keresők külön szűrhessék az ingatlanosok hirdetéseit és a magán, vagyis a tulajdonos által hirdetett hirdetéseket. Sok ingatlan kereső van ugyanis, akik egyértelműen előnybe részesíti a tulajdonostól közvetlenül vásárolható ingatlanokat. Így számukra, akárcsak az ingatlanukat ingatlanos nélkül eladó és hirdető magánszemélyek számára, a változás hátrányos.

Az ingatlan.com-on ingatlanod földrajzi elhelyezkedésétől és árától függ a hirdetési díj. Az ország jelentős részében fel tudsz adni ingyenes hirdetést fotókkal, viszont máshol nem. A részleteket megtalálod a a piacvezető ingatlan hirdetési oldal magánszemélyeknek szóló hirdetési aloldalán.

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy elmondjam, mennyire problémásnak tartom a fotók nélküli ingatlan hirdetést. Hogy erősebben fogalmazzak, ez nagyon gáz! Kérlek, ne tedd! Ha érdemben akarsz hirdetni, akkor mindenféleképpen vásárold meg az ingatlan.com valamelyik csomagját! Ha fotók nélkül hirdetsz, töredékére csökkented a hirdetésedre kattintók számát.

Melyiket érdemes használni?

A piacvezető ingatlan.com-ot és a jofogas.ingatlan.hu-t nem szabad kihagyni. Ezenkívül igaziból csak az eladó energiájától, idejétől és pénztárcájától függ, hogy az előbbi kettőn kívül mely oldalakon adja még fel ingatlan hirdetését. Nagyon fontos a látogatottsági számokat figyelni.

A mennyiségi szemlélet nem célravezető. Tehát felhívom a figyelmedet, hogy a dolog nem úgy működik, hogy minél több ingatlan hirdetési oldalon jelenik meg a hirdetésed, annál több ingatlan keresőhöz jut el a hirdetés. Vedd figyelembe az adott ingatlan hirdetési oldal látogatottsági számait és aszerint dönts!

Mik a jellemzői a legnagyobb ingatlan portáloknak?

  • Valamennyi ingatlan hirdetési oldalra jellemző, hogy nagyon egyszerűen feladhatók a hirdetések.
  • A szűrések beállítása érdekében sok kérdés van az ingatlannal kapcsolatban (pl. tájolás, fűtés típusa, építés éve stb.), amelyeket érdemes kitölteni, hogy célzottan érkezzenek az érdeklődők a hirdetésedre.
  • Jellemző, hogy fotók megjelentetésért külön kell fizetni.
  • Kiemeléseket lehet vásárolni, amelyekért külön fizetni kell. Ilyen kiemelések lehetnek például “Sürgősen eladó”, “Tulajdonostól eladó”, “Azonnal költözhető” stb.
  • Vannak cégek, melyek molinót adnak hirdetési csomagjaikhoz. Ezt mindig érdemes aktuálisan ellenőrizni, kinek tartalmazza a havi hirdetési díja. A molinó ugyanis kiváló hirdetési eszköz, és ezért élj vele!
  • Általában statisztikákkal figyelheti az ingatlan eladó, hogy hirdetését hányan nézték meg és hányan kattintottak rá. Mindenképpen érdemes ezeket a funkciókat felfedezni az adott ingatlan hirdetési oldalon.
  • A legtöbb helyen hasznos cikkeket is olvashat a hirdető, illetve a látogató ingatlan vásárlás vagy értékesítés témában.
  • A megveszlak.hu számtalan egyedi fejlesztést tartalmaz. A hangkeresési lehetőség a világon egyedülálló. Nincs ugyanis másik olyan ingatlanos portál, ahol rámondással lehetne keresni.

Lista a legnépszerűbb ingatlan hirdetési portálokról

ingatlan.com

ingatlan.jofogas.hu

otpotthon.hu

koltozzbe.hu

ingatlanbazar.hu

ingatlantajolo.hu

ingatlannet.hu

megveszlak.hu

otthonterkep.hu

ingatlanok.hu

Ezen kívül még ajánlom figyelmedbe az ingatlaneladás lépésről lépésre írásomat, amely megmutatja a profi ingatlaneladás folyamatát. Ez abban segít, hogy maximalizálni tudd az eladási árat és hatékonyan tudj eladni.

Magyari Éva
ingatlan- és home staging szakértő

IngatlanAngyal

Kiemelt kép forrása: RODNAE Production fotója a Pexels oldaláról

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Wekerlei lakás eladási története

Ebben a cikkben egy wekerlei lakás eladásának a történetét mutatom be. Ezáltal világos lesz számodra, hogy néz ki egy eladási projekt velem és az is, milyen hatása van a home stagingnek.

Örökölt ingatlan eladása 2024

A örökölt ingatlan eladása cikksorozat utolsó része a tudatosságot emeli ki, és bemutatja az ingatlan kiürítése utáni lépéseket, különös tekintettel az adózásra.

Hogyan add el nyaralódat két nap alatt?

Most megtudhatod, hogy milyen lépések vezetnek el oda, hogy egy ingatlan felkészítve, vagyis home stagingelt állapotban a piacra kerüljön. Ez a cikk esettanulmány és referencia egyben.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák