Hogyan legyen igazán hatásos az ingatlan hirdetés?

Szerző: | Ingatlan hirdetés, Ingatlan marketing, Tippek, tanácsok ingatlan eladáshoz

Az ingatlan hirdetés egyszerű dolognak tűnik, ugye? Valóban nem NASA kilövőállomás építés, de vannak játékszabályai, amiket be kell tartani. Amikor egyedül adjuk el ingatlanunkat, azaz ingatlanközvetítő nélkül, különösen fontos, hogy tökéletes ingatlan hirdetést adjunk fel.

Ebből a cikkből megtudhatod, milyen az az ingatlanhirdetés, amely felkelti a potenciális vevők érdeklődését, és közelebb visz a sikeres ingatlan eladáshoz.

Ingatlan hirdetés – Mi a célja?

Az ingatlan hirdetés célja hasonló, mint az álláspályázatra beküldött önéletrajz: felkelteni a figyelmet és elérni, hogy a pályázót behívják interjúra. Vagyis az ingatlan hirdetéssel azt akarjuk elérni, az érdeklődő felemelje a telefont, és időpontot kérjen a lakás megtekintésére.

A másik fontos dolog, hogy valós képet mutasson az ingatlanról, és ezáltal megszűrje az érdeklődőket, és tényleg csak az jöjjön el megnézni, akinek az való. Ha nem írjuk bele a lift hiányát, és csak a helyszínen jön erre rá az érdeklődő, akkor felesleges kör volt mindenkinek. Nagyon fontos az ingatlan eladóknak megértenie, hogy nem az a jó, ha sokan nézik az ingatlanukat, hanem, ha azok nézik az ingatlant, akik tényleg ilyen típusú ingatlanra vágynak.

A következőkben megkapod a HATÁSOS INGATLAN HIRDETÉS RECEPTJÉT, vagyis nézzük, Mik a hatásos ingatlan hirdetés kellékei?

1. Ingatlan hirdetés – Vonzó és Valós legyen

Az ingatlan eladónak mindenek előtt azt kell megértenie, hogy úgy kell elkészítenie az ingatlan hirdetést, hogy az érdeklődők szempontját tartsa szem előtt. Az eladó nyilván mindent tud az ingatlanról, az érdeklődő viszont semmit. Sőt, sok ingatlan hirdetés között nem is emlékszik már, hogy melyik melyik.

Tehát mi a feladatunk? Az, hogy az ingatlan hirdetés vonzó legyen. Milyen a vonzó hirdetés? Szép, igényes fotókkal és részletes adatokkal, információkkal történő bemutatás, kidomborítva az ingatlan előnyeit. Olyan, amely alapján az érdeklődő megérti az ingatlant, és el tudja azt képzelni.

Miközben vonzó, nem veszthetjük szem előtt, hogy a hirdetés igaz legyen. Például ne mondjuk azt egy konvektoros lakásról, hogy felújított, mert a mai igényeknek bizony nem felel meg! Mondjuk azt, ha minden egyéb tekintetben megfelelő, és egyéb felújításokon átesett, hogy jó állapotú. Vagy például korrekt módon adjuk meg a lakás vagy ház alapterületét! Úgyis minden kiderül előbb vagy utóbb, és csak bizalomvesztés lesz belőle, ha valaki nem állított igazat ingatlanáról.

2. Ingatlan hirdetés – Beszédes, a lakást jól bemutató ingatlan fotók

Milyenek a beszédes ingatlan fotók? Jól bemutatják az ingatlant és az ingatlan környezetét. Családi ház esetében meg kell mutatni a kertet és az udvart, társasháznál pedig a bejáratot, az épületet kívülről, illetve a lépcsőházat.

 • Mindig legyen belépő kép! Ez az a kép, ami a lakásba érkezőt fogadja. Így tudja elképzelni és megérteni az ingatlanban a helyiségek kapcsolatát az, aki megnézi a képeket.
 • Valamennyi helyiségről legyen fotó. Azok kihagyhatóak, amelyek nem központi helyiségek. Például egy WC-t nem kell mutatni.
 • A jó ingatlan fotók az ingatlant már felkészített állapotban (home staging után) mutatják, de minimum rend és tisztaság van.
 • Világosban készüljenek a fotók! A sötétben (például behúzott függönyökkel) készített fotókkal eleve hátrányos helyzetbe hozzuk magunkat.
 • Ne a bútorokat és a bútor részleteket fotózzuk, hanem a tereket, a helyiségeket!
 • Készüljön hangulat fotó is!
 • Igényes, szépen kivitelezett fotókat használjunk erre a célra!

Ingatlan fotózás tippeket ebben a blogbejegyzésben olvashatsz Jurassza Zsófia enteriőr fotóstól.

ingatlan hirdetés körfolyosó mutatása
Jó példa: a bejárat környékének, ez esetben a körfolyosónak a mutatása.
Egy budai lakás hirdetéséből kivágva.
Forrás: ingatlan.com

3. Ingatlan hirdetés – Az ingatlan alapadatainak megadása

A legtöbb ingatlan hirdetési portálon meg lehet adni jó néhány paramétert. Például: hányadik emeleten van, milyen állapotú, milyen tájolású stb. Sokan mégse adják meg ezeket az alapvető információkat, pedig a vevőket, érdeklődőket sokszor bosszantja ez. A vevő kiszolgálása itt kezdődik: ellátjuk a szükséges információval.

A hirdetési címben ne legyünk szemérmesek, se pedig titkolózók, hanem írjuk ki az utca nevét és a házszámot is! Aki ingatlant keres, az szeretné tudni és megnézni, pontosan hol van az az ingatlan. Ma már a Google segítségével pillanatok alatt meg lehet találni egy ingatlant cím alapján az interneten.

4. Strukturált, részletes leírás az ingatlanról

Viták dúlnak arról, hogy kevés vagy sok szöveget írjunk. Nem a hosszúság a lényeg, hanem, hogy az információ legyen:

 • Strukturált, azaz tagolt. Így könnyen áttekinthető, érthető az olvasónak.
 • Teljes körű. Minden lényeges, elsőre fontos információt tartalmazzon.
 • A valóságnak megfelelő tényeket tartalmazzon.

A következő tagolást célszerű adni az ingatlan hirdetésnek:

 • Az ingatlan helyszíne
 • Az épület jellemzői
 • A lakás jellemzői
 • A lakás méretei
 • Műszaki felszereltség
 • Költségek (pl. közös költség)
 • Parkolás (hol, mennyiért)
 • Ingatlan ára

Ha nem árul el az ingatlan eladó információkat a lakásról, akkor a vevő nem fogja tudni, hogy az megfelel-e az ő elvárásainak. Ne építsünk arra, hogy majd úgyis fog kérdezni! Egyáltalán nem biztos, hogy a sokadik ingatlan hirdetés után valaki veszi a fáradtságot, hogy azért telefonáljon, mert nem érthető a hirdetés és tisztázni akarja az ingatlan valamely tulajdonságát.

ingatlan hirdetés nem megfelelő hirdetési szöveg
Íme egy rossz példa egy budai lakás hirdetéséből kivágva.
Ne legyünk ennyire szűkszavúak!
Forrás: ingatlan.com

5. Ingatlan hirdetés – Alap az alaprajz

Nagyon fontos az alaprajz, hiszen az érdeklődő ebből érti meg a helyiségek kapcsolatát. Tehát ne spóroljuk el az ingatlan hirdetésből az informális alaprajz elkészítését, és a hirdetésben való megjelenítését! Azért informálisról beszélünk, mert nem műszaki alaprajzra van itt szükség, hanem olyan egyszerű, méretarányos alaprajzra, ami könnyen átlátható.

Ne rajzoljuk kézzel, mert az nem mutat professzionálisan! Sokféle ingyenesen elérhető alaprajz szerkesztő program áll rendelkezésre az interneten, amivel szép alaprajzot tudunk szerkeszteni.

Az alaprajz készítés részleteiről itt olvashatsz.

További tippek a vonzó ingatlan hirdetéshez

 • Szánjunk időt az ingatlan hirdetés elkészítésére!
 • Gyűjtsünk hozzá információt! Ezt már akkor kezdjük el, amikor elhatározzuk, hogy eladjuk az ingatlanunkat! Például egy Word file-t nyissunk meg, és abba mindig írjuk bele, ami eszünkbe jut az ingatlannal kapcsolatba! Később ezt lehet szerkeszteni.
 • Gondoljuk végig, kinek lehet ideális a lakásunk. Egyedülállónak? Fiatal párnak? Nyugdíjasoknak?
 • A hirdetési szöveg elején emeljük ki, és egy mondatban foglaljuk össze az ingatlan hívószavait, előnyeit! Például:
  ” CSENDES, AZONNAL KÖLTÖZHETŐ ÓBUDAI KIS LAKÁS ELSŐRANGÚ LOKÁCIÓVAL “
 • Ha mód van rá, különösen nagy értékű vagy nagy méretű ingatlanoknál érdemes 3D-s virtuális túrát is készíteni, és beleírni ennek a linkjét a hirdetésbe.
 • Este, villanyfényél ne készítsünk fotókat!
 • A fotók ne legyen homályosak!

A hatásos ingatlan hirdetés receptje tehát: végy egy részletes, teljes körű és jól tagolt hirdetési szöveget, amihez add hozzá a maximális számú fotót, megmutatva az ingatlan valamennyi helyiségét és környezetét. Végül készíts és tölts fel egy informális alaprajzot és feltétlenül add meg az elérhetőségedet!

Ez a honlap azért jött létre, hogy az ingatlan eladókat segítse, amennyiben ingatlanközvetítő nélkül kívánják értékesíteni ingatlanukat. Ha szeretnél híreket, információkat kapni ingatlan eladás témában, akkor itt iratkozhatsz fel, és egyúttal egy ingyenes tanulmányt is megkapsz, ami A sikeres ingatlan eladás titkáról szól.

Amennyiben éppen most gondolkodsz lakásod vagy házad eladásán, és szeretnéd, hogy egy tanácsadó segítse ingatlanod eladását, akkor itt tudsz árajánlatot kérni.

Fotók forrása:
A kiemelt kép forrása freepik.com, a szövegbe ágyazott másik két kép forrása ingatlan.com.

INGYENES

20 buktató
ingatlan eladáskor

Kérj árajánlatot!

+36 30 966 1035

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. 🙂 Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Legutóbbi bejegyzések

Ingatlanárak alakulása 2022-2023

Hogyan alakulnak az ingatlanárak 2023-ban? Mikor mennek lejjebb az árak? Az ingatlanpiac összeomlása jön? Erre kapsz itt választ.

7 tipp a stresszmentes költözéshez

Te se szereted a költözést, ugye? Az emberek többsége utál költözni. De ettől még időnként elkerülhetetlen. Íme 7 tipp, hogy a költözés ne rémálom legyen.

Örökölt ingatlan eladása 2022-2023

A örökölt ingatlan eladása cikksorozat utolsó része a tudatosságot emeli ki, és bemutatja az ingatlan kiürítése utáni lépéseket, különös tekintettel az adózásra.

Hogyan add el jól örökölt ingatlanod?

Megkértem egyik kedves ügyfelemet, Diát, legyen szíves válaszoljon saját ingatlan eladási projektjével kapcsolatos kérdéseimre. Bízom benne, hogy az interjúból íródott cikket sokan találják majd tanulságosnak.

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Ingatlan eladási témák

Árajánlatot itt kérhetsz

info@ingatlanangyal.hu