Rózsadombi lakás eladása

Szerző: | Home staging, Referencia

2019-ben határozott úgy a tulajdonosa, hogy 1974-ben épült rózsadombi társasházi lakását eladja. A rózsadombi lakás eladása az IngatlanAngyal egyik referencia munkája, mely azt mutatja be, hogyan legyen a home staging eszközeivel egy hónap eladni egy ingatlant.

A lakás eladására a piaci körülmények kedvezők voltak, bár azt lehetett tudni a nyáron, hogy a szuper állampapír megjelenése a befektetőket az ingatlanpiacról az állampapír vásárlás irányába terelte, így a kereslet jelentősen megcsappant. A cél az volt, hogy a szűk egy hónapos felkészítés után szeptember elején a lakás eladása megkezdődjön.

Az lakás fő adatai

Elhelyezkedése: Budapest, 2. kerület, Rózsadomb
Az ingatlan kategóriája: lakás
Nagysága: 62 m2 + erkély

Az ingatlan előnyei és adottságai:
– Kiváló lokáció
– Csendes, nyugodt környezet
– Zöldövezet
– Első emeleti lakás
– Világos, napfénye lakás
– A pincében külön zárt tároló
– Kocsinak beállási lehetőség a kertben
– Nagy erkély

A lakás felkészítése eladásra a home staging jegyében

Bár néhány éve volt festés a lakásban, egyértelmű volt, hogy festeni kell, továbbá a nyílászárókat fehérre mázolni. Itt írom le ismét, hogy ingatlan eladás előtt igen, kifestjük a lakást, hogy a vevőnek ezzel már ne legyen feladata. Valamilyen világos színre, soha se olyan színűre, ami esetleg a tulajdonosnak tetszik (pl. bordó, lila, zöld), hanem például fehérre, vagy krém színűre.

A lakásban relatív sok bútor volt, ezért nagyon fontos volt alaposan végiggondolni, mely bútorok szükségesek az eladáshoz, vagyis a bemutatáshoz, illetve melyek azok, amelyekre nincs szükség. Ez a végiggondolás fontos feladat, hiszen a felesleges bútorok hátráltatják a lakás home staging szerinti bemutatását. Szerencsére a ház közös tárolója lehetőséget adott azoknak a bútoroknak az átmeneti tárolására, amelyekre a lakásban nem volt szükség. A festés és a felkészülés ideje alatt zajlott a jövőre nézve is felesleges tárgyak eladása és eladományozása. Alapítványokhoz is jutott a feleslegessé vált tárgyakból.

Milyen lépésekből állt a rózsadombi lakás eladásra történő felkészítése?

 1. Lakás kifestése és mázolása
 2. Tárgyak, bútorok átválogatása
 3. Felesleges bútorok, tárgyak eltávolítása a lakásból (pincei ideiglenes tárolás, eladás, eladományozás)
 4. Szükséges apróságok, kiegészítők, virágok beszerzése
 5. Lakás stylingja, dekorálása a fotózásra
 6. Fotózás

A fotózásra Jurassza Zsófia enteriőr fotóst kérte fel a tulajdonos. Itt kell megjegyeznem, hogy a saját fotózás helyett bízzuk ezt egy profi fotósra, aki ért hozzá! Nem szabad ezen spórolni. A fotósnak kifizetett összeg bőven megtérül az eladásnál.

Mire figyeljünk, amikor felkészítjük lakásunkat eladásra?

A lakás eladása szempontjából a legfontosabb, hogy a vevő szemével lássuk a lakásunkat, és a vevő szempontja határozza meg a cselekedeteinket. Gondoljunk úgy az ingatlanunkra, hogy az már nem a miénk! Ez már nem az otthonunk, hanem egy termék, amit el akarunk adni. Amennyiben sikerült valakinek ezt elfogadnia, és eszerint cselekednie, akkor nagy lépést tesz a sikeres eladás irányába.

Nézzük a home staging tanácsokat!

 1. Rakjunk rendet! Selejtezzünk! Minden felesleges dologtól, tárgytól, bútortól váljunk meg, és távolítsuk el az ingatlanból!
 2. A személyes dolgainkat (pl. alsónadrág a szárítón, a gyerek és nyaralás fotók a falon, hűtőmágnes stb) rakjuk el!
 3. Az ingatlan eladásra történő felkészítése nagyszerű lehetőség, hogy megszabaduljunk a nem szükséges, nem használatos dolgoktól. Például minek őrizgetjük a Nők Lapja évekkel ezelőtti példányait, akárcsak a reklámújságokat és befőttesüvegeket?
 4. Csökkentsük a zsúfoltságot! Egymás hegyén hátán lévő bútorok a zsúfoltság érzetét keltik. Ha kevesebb a bútor, az tágas tereket ad.
 5. Hacsak nem pár hónapja volt az utolsó festés, akkor fessük ki az ingatlant. Világos színeket használjuk, semmiféleképpen ne harsány, erős színeket!
 6. A házban, lakásban nem működő dolgokat javítsuk vagy javíttassuk meg! Ne legyen törött járólap, nem működő konnektor stb.
 7. Döntsük el, milyen színeket és színkombinációkat használunk és azokat alkalmazzuk a bútorok, textíliák, és kiegészítők vonatkozásában!
 8. A fotókon és az érdeklődőknek történő bemutatáskor megegyező képet mutassunk az ingatlanról! Kisebb eltérések lehetnek persze, de jelentősek nem.
 9. Figyeljünk oda a fényekre, a világosságra! Amennyiben világos az ingatlan, domborítsuk ki ezt az oldalát, húzzuk el a függönyöket!
 10. Mindent alaposan takarítsuk ki, ablakoktól kezdve a fürdőszobai vízkőtelenítésig!

Rózsadombi lakás eladása – Hogyan nézett ki a felkészítés után?

A home staging eredményeképpen így nézett ki a lakás, amikor a piacra került.

rózsadombi lakás erkély reggeli hangulattal
Reggeli hangulat az erkélyen
rózsadombi lakás bejáratból az előszoba
Bejáratból az előszoba
rózsadombi lakás konyha részlet
A konyha az előszobából
rózsadombi lakás konyha és előszoba
Konyha és az előszoba
rózsadombi lakás nappali
A nappali
rózsadombi lakás nappali hangulat fotó
Hangulat fotó a nappaliban
rózsadombi lakás fürdőszoba
Fürdőszoba
rózsadombi lakás fürdőszoba hangulat fotó
Fürdőszobai hangulat
rózsadombi lakás dolgozószoba
A dolgozószoba
rózsadombi lakás hálószoba
A hálószoba

A rózsadombi lakás eladása: a home staging eredménye

A lakás felkészítése augusztus végére befejeződött, és a fotók elkészülte után, szeptember elején terv szerint elkezdődött a hirdetése. A home stagingelt lakás a professzionális fotókkal és hirdetéssel kitűnt a hirdetések közül még akkor is, ha csupán jó állapotúnak és nem felújítottnak minősült. Így a siker nem is maradt el. Októberben már meg is száradt a tinta az adásvételi szerződésen.

A rózsadombi lakása eladása a fent részletezett módon a home staging eszközeivel történt. A lakást egy hónap alatt sikerült eladni. Az eredményesség három szempontból mérhető:

 1. Az ingatlan értékéhez képest minimális ráfordítás (festés, mázolás, home staging költség, fotózás díja, hirdetési költség).
 2. Gyors értékesítési idő: 1 hónap.
 3. A piaci lehetőségekhez képest a maximum eladási ár elérése.

Amennyiben úgy döntesz, hogy egyedül adod el ingatlanodat, akkor ez a honlap neked szól. Az IngatlanAngyal azért jött létre, hogy az ingatlan eladókat segítse, amennyiben ingatlanközvetítő nélkül kívánják értékesíteni ingatlanukat.

Ha szeretnél híreket, információkat kapni ingatlan eladás témában, akkor itt iratkozhatsz fel, és egyúttal egy ingyenes tanulmányt is megkapsz, ami A sikeres ingatlan eladás titkáról szól.

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Wekerlei lakás eladási története

Ebben a cikkben egy wekerlei lakás eladásának a történetét mutatom be. Ezáltal világos lesz számodra, hogy néz ki egy eladási projekt velem és az is, milyen hatása van a home stagingnek.

Örökölt ingatlan eladása 2024

A örökölt ingatlan eladása cikksorozat utolsó része a tudatosságot emeli ki, és bemutatja az ingatlan kiürítése utáni lépéseket, különös tekintettel az adózásra.

Hogyan add el nyaralódat két nap alatt?

Most megtudhatod, hogy milyen lépések vezetnek el oda, hogy egy ingatlan felkészítve, vagyis home stagingelt állapotban a piacra kerüljön. Ez a cikk esettanulmány és referencia egyben.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák