Tulajdoni lap lekérése és letöltése

Szerző: | Eszközök ingatlan eladáshoz, Tippek, tanácsok ingatlan eladáshoz

A tulajdoni lap az ingatlan eladás egyik legfontosabb dokumentuma. Ezért fontos, hogy a lakás eladó már az eladási folyamat legelején ismerje meg és ellenőrizze saját ingatlana tulajdoni lapjának aktuális tartalmát. Ehhez a tulajdoni lap lekérése vagy tulajdoni lap letöltése online módon a leggyorsabb és egyben legegyszerűbb megoldás. Úgy is szokták mondani, hogy ez a tulajdoni lap lekérés Ügyfélkapun keresztül. Ebben a cikkben erről olvashatsz.

Többféle módon lehet hozzájutni a tulajdoni laphoz. Lehet ügyvéd segítségével megszerezni és el lehet ballagni a legközelebbi Földhivatalba, de hát a XXI. században megoldható ez kényelmesen, otthonról is, online módon, Ügyfélkapus belépés segítségével.

Mi a tulajdoni lap? 

A tulajdoni lap az az okirat, amely az ingatlan- nyilvántartás adatait tartalmazza az érintett ingatlanra vonatkozólag. Ez alapján egyértelműen megállapítható az ingatlan tulajdonosainak személye, és hogy terheli-e az ingatlant valamely tulajdonszerzést korlátozó vagy akadályozó jog illetve teher.

Hogy megértsük a tulajdoni lap lényegét, a legegyszerűbben így lehet megfogalmazni: a tulajdoni lap az ingatlan személyi igazolványa.

Ingatlan eladók számára a tulajdoni lap tudnivalókat ebben a bejegyzésben foglaltam össze.

Tulajdoni lap lekérése vagy tulajdoni lap letöltése?

Általában ezt a két kifejezést egymás szinonímájaként használjuk. Van azonban egy kis különbség a kettő között. Amikor az ingyenes szolgáltatásokat vesszük igénybe, akkor a szó szoros értelmében nem tudjuk letölteni a tulajdoni lapot, hanem valamilyen módon ki tudjuk másolni a magunk számára az információt, vagyis ekkor tulajdoni lap lekéréséről van szó.

Amikor viszont fizetett szolgáltatást veszünk igénybe, akkor ténylegesen lehetőség van a tulajdoni lapot letöltésére, amit pdf formátumban tudunk megtenni.

Hogyan lehet lekérni a tulajdoni lapot?

A Földhivatal honlapján bárki könnyedén meg tudja nézni és egyúttal le tudja kérni azt a tulajdoni lapot, ami érdekli. Vagyis bármilyen ingatlan tulajdoni lapját le lehet kérni, nemcsak a sajátunkat. Csupán az érdekelt ingatlan pontos címe vagy helyrajzi száma kell hozzá.

Amiről itt szó van, és amit részletesebben bemutatok, az a tulajdoni lap online elérhetősége vagy lekérése vagy letöltése.

Mi szükséges a tulajdoni lap lekéréséhez? 

2021. február 27-től már a tulajdoni lap lekérése ügyfélkapus beazonosításon kívül KAÜ-vel is lehetséges. A Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) a felhasználó azonosítását igénylő elektronikus ügyintézési alkalmazások számára azonosítási szolgáltatásokat biztosít, és az azonosítás eredményét továbbítja az alkalmazás felé.

A KAÜ-be három féle módon lehet belépni:
            1.      Ügyfélkapu
            2.      Elektronikus személyi igazolvány
            3.      Telefonos igazolás 

Ahhoz, hogy a Földhivatal Online szolgáltatásait igénybe tudd venni, és gyorsan menjen a tulajdoni lap lekérése, a következőket készítsd elő:

 • Ügyfélkapus felhasználónév és jelszó vagy
 • KAÜ bejelentkezéshez szükséges adatok
 • Ingatlan helyrajzi száma vagy címe

Tulajdoni lap lekérése 

Most pedig nézzük meg lépésről lépésre, hogyan tudod magadnak a tulajdoni lapot lekérni illetve letölteni az Ügyfélkapus Földhivatal Online rendszer segítségével!

Tulajdoni lap lekérése 1. lépés 

Menjünk rá a Földhivatal honlapjára (foldhivatal.hu), és klikkelünk rá a bal felső sarokban lévő Földhivatal Online ikonra, ahogy az alábbi ábra mutatja!

Földhivatal Online tulajdoni lap lekérése

Tulajdoni lap lekérése 2. lépés 

Miután ráklikkeltünk, a bejelentkező ablak jön fel. Kétféle módon jelentkezhetsz be. A kiválasztott módon lépjél be!

Földhivatal Online bejelentkezés

Lekérés 3. lépés 

Így a következő ablak jön fel. Itt először a “Személyes adatokat megadása” sorra érdemes ráklikkelni. Az adatok beírása után pedig jöhet a “Szolgáltatások indítása” klikk!

tulajdoni lap letöltése

Lekérés 4. lépés

A “Szolgáltatások indítása” pontból az alábbi ablak nyílik meg. Itt az “Ingatlan keresése” lehetőségre klikkelünk rá!

ügyfélkapu tulajdoni lap

Ezt követően két lehetőségünk van. “Keresés helyrajzi szám alapján” vagy “Keresés cím alapján”. Kinek mi a kényelmesebb, aszerint keresi az ingatlant.

tulajdoni lap letöltés

Tulajdoni lap lekérése cím szerint 

Amennyiben a “Keresés cím alapján” gombra kattintunk, az alábbi ablak jön fel. Kitöröltem a beazonosítás elkerülése végett a személyes és keresés cím adatokat.

Miután az Adatszolgáltatást kérő adatait és a Keresés cím szerint adatokat pontosan kitöltöttük, a jobb sarokban lent lévő “Keresés” gombot kell megnyomni.

Tulajdoni lap lekérése helyrajzi szám szerint 

Mód van arra is, ha valakinek az egyszerűbb, vagy nem ismeri az ingatlan címét, hogy helyrajzi szám alapján kérjük le a tulajdoni lapot. Ekkor a “Keresés helyrajzi szám alapján” feliratra kattintsunk (lásd eggyel feljebb lévő kép), és töltsük ki értelemszerűen!

Szolgáltatás kiválasztása 

Ezt követően már csak ki kell kiválasztani, hogy melyik fajta szolgáltatás fajtát szeretnénk. Vagyis azt, hogy milyen fajta tulajdoni lapra van szükségünk. Az alábbi képen bekarikáztam a Nem hiteles tulajdoni lap másolatot, ami ingyenes. Amikor saját magunknak kérjük le a tulajdoni lapot, akkor a rajta lévő adatok ellenőrzéséhez elegendő a nem hiteles tulajdoni lap is.

ingyenes tulajdoni lap

Amint a fenti képen látható, vannak ingyenesen elérhető, azaz díjmentes és fizetős szolgáltatások is. Erről bővebben a következő két bekezdésben lesz szó.

A tulajdoni lapok fajtáiról itt olvashatsz bővebben.

Milyen szolgáltatások vehetők igénybe az Ügyfélkapus Földhivatal Online rendszerben?

A számítógépes földhivatali-nyilvántartási rendszerből a hatályos jogszabályokban megállapított díjazás ellenében jelenleg a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

 1. Tulajdoni lap I. rész
 2. Elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap
  Az elektronikus formában szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat, valamint az erről készített papír alapú másolat bizonyító erővel nem rendelkezik.
 3. Elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles tulajdoni lap
  Az elektronikus formában szolgáltatott hiteles másolat a hosszú távú érvényesítés feltételeit biztosító minősített elektronikus aláírással van ellátva. Az ilyen módon hitelesített tulajdoni lap kizárólag elektronikus formában rendelkezik bizonyító erővel.
 4. Elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles térképmásolat
  Az elektronikus formában szolgáltatott térképmásolat valamint az erről készített papír alapú másolat bizonyító erővel nem rendelkezik.
 5. Társasházi információk
  Ez egy új funkció, mely a társasházi információk lekérdezésére szolgál. A társasházi épületben lévő külön tulajdonú lakások beazonosítását segíti.

Milyen esetekben lehetséges ingyenesen a tulajdoni lap lekérése?

A fenti szolgáltatások közül a következő esetekben van mód az ingyenesen tulajdoni lap lekérésére online módon:

 • Tulajdoni lap I. rész – ingyenes, havonta 20 letöltési lehetőséggel.
 • Nem hiteles tulajdoni lap: évente 2 darab ingyenes. Ezt követően 1000 Ft/darab a díja.
 • Társasház információk.

És mennyit kell fizetni a többi Ügyfélkapus Földhivatal Online szolgáltatásért?

 • Elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles tulajdoni lap: 3600 Ft/ingatlan.
 • Elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles térképmásolat: 2250 Ft/ingatlan.
buktató ingatlan eladáskor

INGYENES

20 buktató
ingatlan eladáskor

Kérj árajánlatot!

+36 30 966 1035

 Vélemények

Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Legutóbbi bejegyzések

Örökölt ingatlan eladása 2022-2023

A örökölt ingatlan eladása cikksorozat utolsó része a tudatosságot emeli ki, és bemutatja az ingatlan kiürítése utáni lépéseket, különös tekintettel az adózásra.

Hogyan add el jól örökölt ingatlanod?

Megkértem egyik kedves ügyfelemet, Diát, legyen szíves válaszoljon saját ingatlan eladási projektjével kapcsolatos kérdéseimre. Bízom benne, hogy az interjúból íródott cikket sokan találják majd tanulságosnak.

Hogyan befolyásolja az energetikai besorolás az ingatlan árát?

2022 júliusa előtt a magyar lakosság nagy része azt se tudta, mi fán terem az energetikai besorolás. De most tanulgatják ezt a fogalmat. Ezért fontosnak tartottam, hogy írjak egy összefoglaló cikket az energetikai besorolás és az ingatlanárak közti összefüggésről.

Hogyan add el nyaralódat két nap alatt?

Most megtudhatod, hogy milyen lépések vezetnek el oda, hogy egy ingatlan felkészítve, vagyis home stagingelt állapotban a piacra kerüljön. Ez a cikk esettanulmány és referencia egyben.

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Ingatlan eladási témák

Árajánlatot itt kérhetsz

info@ingatlanangyal.hu