Ügyfélkapus tulajdoni lap lekérése

Szerző: | Eszközök ingatlaneladáshoz, Tippek, tanácsok ingatlaneladáshoz

A földhivatali tulajdoni lap az ingatlaneladás egyik legfontosabb dokumentuma. Ezért fontos, hogy a lakáseladó már az eladási folyamat legelején ismerje meg és ellenőrizze saját ingatlana tulajdoni lapjának aktuális tartalmát. Ehhez az ügyfélkapus tulajdoni lap lekérése online módon a leggyorsabb és egyben legegyszerűbb megoldás. Ezt a Földhivatal Online-n lehet megtenni ügyfélkapus belépéssel. Ebben a cikkben megmutatom lépésről lépésre, hogyan kérd le tulajdoni lapodat online az Ügyfélkapun keresztül. Évente kétszer ez egyúttal ingyenes tulajdoni lap lekérése is.

Mi a földhivatali tulajdoni lap? 

A tulajdoni lap az az okirat, amely az ingatlan- nyilvántartás adatait tartalmazza az érintett ingatlanra vonatkozólag. Ez alapján egyértelműen megállapítható az ingatlan tulajdonosainak személye, és hogy terheli-e az ingatlant valamely tulajdonszerzést korlátozó vagy akadályozó jog illetve teher.

Hogy megértsük a tulajdoni lap lényegét, a legegyszerűbben így lehet megfogalmazni: a tulajdoni lap az ingatlan személyi igazolványa. Ingatlaneladók számára a tulajdoni lap tudnivalókat ebben a bejegyzésben foglaltam össze.

Hogyan juthatsz tulajdoni laphoz?

Többféle módon lehet hozzájutni a tulajdoni laphoz. Nézzük, milyen módon!

 • Lehet ügyvéd segítségével tulajdoni lapot megszerezni.
 • El lehet ballagni a legközelebbi Földhivatalba, és a személyes ügyfélszolgálaton szintén be lehet szerezni ezt a fontos dokumentumot.
 • Ugyanakkor a XXI. században megoldható ez kényelmesen, otthonról is. Ez pedig nem más, mint a földhivatal online tulajdoni lap lekérés a Földhivatal Online használatával.

Mi is az a Földhivatal Online? Nem más, mint a földhivatali adatok szélesebb körű, elektronikus elérhetőségének biztosítása. Általa az állampolgárok az interneten keresztül 0-24 órában közvetlenül is elérhetik a földhivatali adatokat. 

A Földhivatal Online a földügyi szakigazgatás elektronikus adatszolgáltatási rendszere. Segítségével az ügyfelek az Ügyfélkapu regisztrációval bármikor, bárhonnan közhiteles információt kaphatnak az ingatlanok nyilvántartási adatairól, az adatokban bekövetkezett változásokról

Tehát, ami nagyon fontos, hogy a Földhivatal Online használatához Ügyfélkapus belépési lehetőség, vagyis előzetes regisztráció szükséges. Mi van akkor, ha valakinek nincsen ilyen? Javaslom, hogy intézd el ezt a regisztrációt magadnak. Az élet egyéb területein is egyre fontosabb, hogy rendelkezzünk Ügyfélkapus regisztrációval, mivel ezzel jelentősen megkönnyítjük különböző hivatali ügyeink intézését. Bármelyik kormányablakban ezt el lehet intézni.

Az alábbiakban megmutatom, hogyan oldható meg az ügyfélkapus tulajdoni lap lekérés a Földhivatal Online felületén ügyfélkapus belépés segítségével.

Érdemes tudni, hogy 6 hónapig a Földhivatal Online Lekérdezett dokumentumok menüpontjában a korábban már lekérdezett dokumentumokat elérhetjük.

Hogyan lehet lekérni a földhivatali tulajdoni lapot?

A Földhivatal honlapján bárki könnyedén meg tudja nézni azt a tulajdoni lapot, ami érdekli. Vagyis bármilyen ingatlan tulajdoni lapját le lehet kérni, nemcsak a sajátunkat. Csupán az érdekelt ingatlan pontos címe vagy helyrajzi száma kell hozzá.

Lássuk, hogyan néz ki a tulajdoni lap lekérése!

Mi szükséges az ügyfélkapus tulajdoni lap lekéréshez? 

Ahhoz, hogy a Földhivatal Online szolgáltatásait igénybe tudd venni, és gyorsan menjen az e-hiteles tulajdoni lap lekérése, a következőket készítsd elő:

 • Ügyfélkapus felhasználónév és jelszó vagy
 • Ingatlan helyrajzi száma vagy címe

Ügyfélkapus tulajdoni lap lekérés online

Most pedig nézzük meg lépésről lépésre, hogyan tudod magadnak a tulajdoni lapot lekérni illetve letölteni az Ügyfélkapus Földhivatal Online rendszer segítségével!

Ügyfélkapus tulajdoni lap lekérés online 1. lépés 

Keresd meg a Földhivatal honlapját (foldhivatal.hu), és klikkelj rá a bal felső sarokban lévő Földhivatal Online ikonra, ahogy az alábbi ábra mutatja!

Földhivatal Online kezdőlap

Tulajdoni lap lekérés online 2. lépés 

Miután ráklikkeltél, a bejelentkező ablak jön fel. Kétféle módon jelentkezhetsz be. A kiválasztott módon lépj be!

Földhivatal Online bejelentkezés

Tulajdoni lap lekérés online 3. lépés 

Így az alábbi ablak jön fel. Itt először a “Személyes adatokat megadása” sorra érdemes ráklikkelni, amennyiben még nem használtad ezt a felületet. Az adatok beírása után pedig jöhet a “Szolgáltatások indítása” klikk!

tulajdoni lap lekérése

Tulajdoni lap lekérés online 4. lépés

A “Szolgáltatások indítása” pontból az alábbi ablak nyílik meg. Itt az “Ingatlan keresése” lehetőségre klikkelj!

Ügyfélkapu tulajdoni lap

Ezt követően két lehetőségünk van. “Keresés helyrajzi szám alapján” vagy “Keresés cím alapján”. Kinek mi a kényelmesebb, aszerint keresi az ingatlant. Ha csak az ingatlan címe van meg, akkor úgy keresd, ha pedig kizárólag a helyrajzi szám van meg, akkor aszerint!

tulajdoni lap letöltés

Ingyenes tulajdoni lap lekérése cím szerint 

Amennyiben a “Keresés cím alapján” gombra kattintasz, akkor az alábbi ablak jön fel. (Kitöröltem a beazonosítás elkerülése végett a személyes és keresés cím adatokat.)

Miután az Adatszolgáltatást kérő adatait és a Keresés cím szerint adatokat pontosan kitöltötted, lent a jobb sarokban lévő “Keresés” gombra kattints! Figyelj oda, hogy amikor a házszámot beírod, akkor feltétlenül tegyél a szám után pontot!

online tulajdoni lap lekérése

Ingyenes tulajdoni lap lekérése helyrajzi szám szerint 

Mód van arra is, ha valakinek az egyszerűbb, vagy nem ismeri az ingatlan címét, hogy helyrajzi szám alapján kérjük le a tulajdoni lapot. Ekkor a “Keresés helyrajzi szám alapján” feliratra kattints (lásd eggyel feljebb lévő kép), és töltsd ki értelemszerűen!

Földhivatali tulajdoni lap lekérése – Szolgáltatás kiválasztása 

Ezt követően már csak ki kell kiválasztani, hogy melyik fajta földhivatali szolgáltatás fajtát szeretnéd igénybe venni. Korábban volt hiteles és nem hiteles tulajdoni lap. Most már kizárólag e-hiteles tulajdoni lap másolat van. Ebből évente 2 db ingyenes letöltési lehetőség van.

ingyenes tulajdoni lap

Milyen szolgáltatások vehetők igénybe az Ügyfélkapus Földhivatal Online rendszerben?

A számítógépes földhivatali-nyilvántartási rendszerből a hatályos jogszabályokban megállapított díjazás ellenében jelenleg a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

 1. Ingatlan leíró adatai, ami tulajdonképpen a tulajdoni lap I. része.
 2. Elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles tulajdoni lap
  Az elektronikus formában szolgáltatott hiteles másolat a hosszú távú érvényesítés feltételeit biztosító minősített elektronikus aláírással van ellátva. Az ilyen módon hitelesített tulajdoni lap kizárólag elektronikus formában rendelkezik bizonyító erővel.
 3. Elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles térképmásolat
  Ez 3000 Ft/ingatlan. Az elektronikus formában szolgáltatott hiteles másolat a hosszú távú érvényesítés feltételeit biztosító minősített elektronikus aláírással van ellátva. Az ilyen módon hitelesített térképmásolat kizárólag elektronikus formában rendelkezik bizonyító erővel.
 4. Társasházi információk
  Ez egy új funkció, mely a társasházi információk lekérdezésére szolgál. A társasházi épületben lévő külön tulajdonú lakások beazonosítását segíti.

Ingyenes tulajdoni lap lekérése

Érthető módon sokakat érdekel az ingyenes tulajdoni lap lekérése, ami egyúttal mivel online elérhető a köznyelvben e tulajdoni lapként is szerepel. Az e tulajdoni lap helyesen e-hiteles tulajdoni lap. Nézzük meg, milyen esetekben nyílik lehetőségünk ingyenes online lekérésre! Tapasztalatom szerint az állampolgárok nagy része nem tudja, mire vonatkozik az ingyenesség.

Három esetben van mód ingyenes tulajdoni lap lekérésre, pontosabban ennek valamilyen fajtájára online módon a Földhivatal Online felületén:

 1. Díjmentes a tulajdoni lap I. része, ami az ingatlan leíró adatai néven szerepel. Ez ingyenes, havonta 20 letöltési lehetőséggel.
 2. Ingyenes évente 2 darab elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles tulajdoni lap. Ezt követően 3000 Ft/darab a díja.
 3. Akárcsak az ingatlan leíró adatai, ingyenes a Társasház információk is. Ez a funkció a társasházi épületben lévő külön tulajdonú lakások beazonosítását segíti.

Földhivatali online tulajdoni lap lekérés árai – változások 2023 január 1-től

2022. évi XLVIII. törvénynek megfelelően 2023. január 1-től a következő változások léptek életbe:

 • Megszűnt a nem hiteles tulajdoni lap másolat és a nem hiteles térképmásolat.
 • Az e-hiteles tulajdoni lap másolat és az e-hiteles térképmásolat díja 3000 Ft.
 • Az évente két alkalommal ingyenes lekérhető nem hiteles tulajdoni lap helyett évente két alkalommal e-hiteles tulajdoni lap kérhető ingyenesen.

Ezt a cikket azért írtam, hogy ingatlaneladóknak, ingatlant vásárlóknak vagy akár bérlőknek segítsek abban, hogy saját maguknak, önállóan meg tudják csinálni az ügyfélkapus tulajdoni lap lekérését, és ellenőrizni tudják egy adott ingatlan adatait.

Ha eldöntötted, hogy eladod a lakásodat vagy házadat, akkor ajánlom figyelmedbe az ingatlaneladás lépésről lépésre írásomat, amely megmutatja a profi ingatlaneladás folyamatát, ami abban segít, hogy maximalizálni tudd az eladási árat.

Magyari Éva
ingatlan- és home staging szakértő

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Ingatlaneladás utáni adózás 2023-2024

Hogyan kell adózni? Mennyire fontos a vásárlás óta eltelt idő? Hogyan fizess kevesebb adót? Rengeteg pénzt lehet bukni vagy nyerni azon, ha ismered az ingatlan eladás utáni adózás játékszabályait.

Energetikai tanúsítvány 2023-2024

Összefoglaltam az összes fontos tudnivalót az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatban. Megtudhatod, mit jelent, miért kell, mihez kell, mennyibe kerül és hogyan tudod elintézni.

Mik a legnépszerűbb ingatlan hirdetési oldalak?

Hol hirdesd meg lakásodat, ha ingatlanos nélkül akarod eladni? Ez a cikk ebben segít neked. Itt megtudhatod, mely helyeken érdemes ingatlan hirdetést feladni online. Listát is találsz a piacvezetőkről.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. 🙂 Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák