Home staging jelentése

Szerző: | Home staging

Tíz éve még fogalmunk se volt arról Magyarországon, hogy mi a home staging jelentése. Aztán 2015 után lassan-lassan bekúszott a köztudatba. Mindazonáltal az ingatlaneladók jelentős része még ma se tudja, mi a home staging, és mire való.

Fontosnak tartom, hogy az ingatlanukat eladni szándékozók megtudják, mi a home staging jelentése, és megértsék, mi a home staging értelme. Ebben a cikkben az alapokról írok. Itt pedig sok cikket találsz a home staginggel kapcsolatban.

Nemrég megjelent, új könyvemben külön fejezetet szántam a home stagingnek. Ha ki akarod hozni a maximumot ingatlanod eladásából, akkor kihagyhatatlan. Ide kattintva többet olvashatsz Ne dobj ki milliókat az ablakon! című könyvemről: https://ingatlanangyal.hu/ingatlaneladas-konyv/

Honnan jött ez a kifejezés?

Mint annyi minden más, a home staging is az Egyesült Amerikai Államokból származik. Barb Schwarz nevéhez fűződik. Az 1970-es években született meg a home staging koncepciója, amikor rájöttek arra, hogy a staged, azaz felkészített otthonokat sokkal gyorsabban és jobb áron tudják eladni.

Az egyes országokban lehet némileg eltérő értelmezése, de a lényeg mindenütt ugyanaz. A Wikipédia home staging magyarázata az Amerikai Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Svédországot említi.

Mi a home staging jelentése?

A home staging jelentése szó szerinti fordításban az otthon színpadra állítása. Tartalmát tekintve pedig a home staging az ingatlan felkészítését jelenti. A felkészítés célja több minden lehet:

  1. Saját otthonát a tulajdonos eladásra szánja.
  2. Ingatlan tulajdonos lakását vagy házát bérbe kívánja adni.
  3. A befektetési célra vett ingatlant a befektető értékesíteni akarja.

A home staging mindhárom esetben tökéletes eszköz ahhoz, hogy a tulajdonos a lehető legmagasabb áron és leggyorsabban érje célját, azaz az ingatlan eladását vagy bérbeadását.

A home staging lényegét igazán tömören így lehet összefoglalni: hozd ki a legtöbbet ingatlanodból!

Miből áll a home staging?

A home staging receptjének az összetevői a következők:

  • lakberendezés
  • ingatlanpiaci ismeretek
  • pénzügyi ismeretek
  • marketing
  • pszichológia

Ezt az öt összetevőt kell ügyesen kikeverni és megfőzni, de mindig testre szabottan. Az arányok eltérőek lehetnek. Van olyan ingatlan eladás, ahol a pszichológiai rész nyom többet a latban, máshol pedig a marketing. Amennyiben befektetésre vásárolt ingatlanról van szó, akkor több pénzügyi ismeret kell.

Ha szeretnéd érdekel a home staging, és szeretnéd lakáseladásodnál alkalmazni, akkor kérd home staging tanácsadásomat!

Itt olvashatsz még a home stagingről

Most, hogy a home staging jelentését már tudod, érdemes tovább olvasgatnod, hogyan alkalmazható a home staging. Továbbá fontos, hogy ne egyszerűsítsd le és ne keverd mással a home staginget!

Home staging tippek

Milyen fajtái vannak a home stagingnek?

Döntő az első benyomás

Mi nem home staging?

Home staging árak

Mi a csuda az a home stager?

Így néz ki a lakás home staging előtt és után!

Wekerlei lakás eladási története

Kiemelt kép forrása: Magyari Éva

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Mit kell tudni az ingatlanosokról?

Amennyiben ingatlanközvetítővel akarod eladni ingatlanodat, akkor ez a cikk kihagyhatatlan számodra. Ingatlanos jutaléktól a trükkökig bezárólag.

Honnan tudom meg a helyrajzi számot?

Ingatlan eladóként vagy vevőként neked is fontos lehet a helyrajzi szám kereső. Hol és hogyan találd meg a helyrajzi számot? Itt megtudhatod.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák