Az egyik nagy mondás ingatlanos és home staging körökben az, hogy egy lakást a fürdőszoba és a konyha ad el. Vagyis ennek a két helyiségnek kulcsszerepe van a lakás eladásban. Ezért ebben a cikkben megtudhatod, hogyan készítsd fel a fürdőszobát eladásra, azaz hogy néz ki a fürdőszoba home staging.

Alacsony ráfordítási költséggel nagyot lehet javítani a fürdőszoba megjelenésén. Nézzük, hogyan!

Íme 4 + 1 fürdőszoba home staging tanácsom.

Mit jelent a home staging?

Kezdjük ezzel! Tisztázzuk a fogalmat!

A home staging jelentése ingatlan felkészítése. A felkészítés lakás eladásra vagy lakás kiadásra irányulhat. Sokszor a honlapomon úgy szoktam hívni, hogy ingatlan felkészítés eladásra, mivel itt jellemzően ingatlan eladásról van szó.

Az Amerikából induló home staging az elmúlt évtizedekben sok tapasztalatot gyűjtött. Mindez azt mutatja, hogy a felkészített otthonok, lakások gyorsabban és többért adhatók el.

A többség nem ismeri, viszont akik ismerik, azok közül sokan rosszul értelmezik a home staginget. Ezért most is hangsúlyozom, hogy a home staging nem lakberendezés, nem rendcsinálás, nem dekorlás és nem is egy felszínes, látszólagos “tuningolás”. Ugyanakkor a home staging nem lakásfelújítás és nem is luxus megjelenés. Bővebben arról, hogy mi nem home staging, itt olvashatsz.

Amennyiben a home staging árakról szeretnél tájékozódni, azt itt teheted meg.

1. Fürdőszoba home staging tipp – Alaposan takaríts ki!

Lehet, hogy kicsit furcsa, amit mondok, de a ragyogó tisztaság tényleg nagyban befolyásolja az érdeklődőket. Kevés ember van, akire nem hat az, hogy egy hely, legyen az étterem, szálloda vagy eladásra kínált lakás csodálatosan tiszta. Az önkéntelen jóérzésen túl a bizalmat is építi a lakás eladó iránt.

Ne feledd: a sok rendetlen és nem tiszta lakást mutató ingatlan hirdetés közül kiemelkedik az, amelyiken az érdeklődő tiszta, rendezett lakást lát!

Úgyhogy kérlek, hidd el, a ragyogó tisztaság igenis működik és befolyásolja a vevőket. Tehát takaríts ki nagyon-nagyon alaposan! Minden ragyogjon! A tükrök és a csempe is.

Miket kell megcsinálni az alapos takarítás részeként?

 • Vízkőtelenítés mindenütt (kád, zuhanyfülke, WC)
 • Csempe lemosás
 • Fúgák kitisztítása
 • WC alapos megtisztítása (fedele mutatáskor és fotózáskor legyen lehajtva)
 • Kád vagy zuhanyfülke megtisztítása
 • Tükör megtiszítása

2. Fürdőszoba home staging tipp – Ne legyen személyes!

A home staging egyik alapelve, hogy az otthont termékké alakítjuk. Vagyis míg az otthon – jó esetben – személyes, és tükrözi az ott élők ízlését, stílusát és személyiségét, addig az eladásra felkészített, azaz home stagingelt lakás semleges kell legyen.

Miért legyen semleges? Azért, hogy a lakásod iránt érdeklődő el tudja magát ott képzelni. Ha egy lakás tele van személyes dolgokkal, akkor nehezebben megy a beleélés.

Ráadásul, ha a fürdőszobában elrakjuk a személyes holmikat, akkor egyúttal mindjárt rend is lesz.

A fürdőszoba home staging nagyon fontos része tehát, hogy tegyél el minden személyes tárgyat. Ne legyenek elől fogkefék, piperecuccok, sampon és tusfürdő stb.! Jó alkalom, hogy átnézd a fürdőszobai holmikat. Ami lejárt vagy kifogyott, azt dobd ki!

Mik maradhatnak elől?

 • Törölközők, szépen összehajtva a törölközőtartón.
 • Kis törölközők összegöngyölve dekorációként.
 • Szappanadagoló.
 • Néhány, de nem sok dekorációs tárgy.
 • Színben harmonizáló fürdőszoba szőnyeg.

3. Dekorálj, de módjával!

Ez a fürdőszoba home staging tanács a dekorációról szól. Miért kell a dekoráció? Azért, mert akárcsak a lakás többi helyiségében, a fürdőszobában a dekoráció teremti meg a hangulatot.

Milyen dekorációs eszközök használhatók a fürdőszoba felkészítésénél?

 • Zöld növény kaspóban és/vagy egy orchidea
 • Összegöngyölt kis törölközők
 • Kövek, kagylók
 • Gyertyák

De ne feledd az alapszabályt: a kevesebb több! Nem jó telezsúfolni a fürdőszobát túl sok dekorációs tárggyal.

home staging - eladásra felkészített fürdőszoba
Home staging a fürdőszobában.
Forrás: Ingatlan Angyal

4. Legyen világosság!

Végül, de nem utolsósorban, nagyon fontos home staging alapelv, hogy legyen világos a fürdőszobában (is). Vagyis legyen fény! Ha nincs elég természetes fény, akkor kapcsolj fel lámpákat (fotózáskor és mutatáskor is)! Sőt, az izzókat is cseréld magasabb teljesítményűekre!

+1 Fürdőszoba home staging tipp – Fotózz profin!

Hiába szép és jó a felkészített fürdőszoba, ha nem jók a fotók. Gondoskodj arról is, hogy az ingatlan hirdetéshez készített lakás fotók a lehető legprofibbak legyenek! Enteriőr fotóstól kapsz itt ingatlan fotózás tippeket.

Ha szuper jól tudsz fotózni, akkor is érdemes a fenti lakás fotózás tippeket elolvasni és megszívlelni. Viszont ha nem erősséged a fotózás, akkor mindenképpen javaslom, hogy hozzáértő, gyakorlott enteriőr fotóst keress!

Ingatlan fotózásra kiváló példaként itt megtekintheted Jurassza Zsófia enteriőr fotóit. Köztük találsz home stagingelt fürdőszoba fotókat is.


Amennyiben szeretnéd alkalmazni a home staginget saját lakásod eladásánál, akkor vedd igénybe home staging tanácsadás szolgáltatásomat!

Ha folyamatosan értesülni szeretnél a lakás eladással kapcsolatos hírekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre! Ajándék tanulmányt kapsz, amiből megtudhatod, mi a sikeres ingatlan eladás titka.

Oszd meg másokkal is!