Home staging árak 2022

Szerző: | Home staging

Az ingatlan eladók jelentős része még nem hallott a home stagingről, de vannak sokan, akik már igen. Ebből a cikkből a home staging alapismereteken túl azt tudhatod meg, hogy milyen home staging szolgáltatások és home staging árak vannak

Többek között nekem is az a célom, hogy megismertessem a magyar ingatlanpiacon ezt a kiváló eladást segítő eszközt. Segítve ezzel a lakás eladókat és a lakás bérbeadókat, hogy hatékonyan tudják eladni vagy bérbe adni ingatlanjukat.

Ennek jegyében ez a cikk azoknak is nyújt újdonságot, akik olvastak vagy hallottak már az ingatlan felkészítés művészetéről, de azt nem tudják, hogy milyen módon működik ennek a szolgáltatásnak az igénybe vétele, és mennyibe kerül a home staging.

Home staging árak – az alapok

1. Mit jelent a home staging?

A home staging az ingatlan felkészítését jelenti. Erről bővebben itt olvashatsz.

2. Mi a helyzet Magyarországon?

Magyarországra körülbelül 9-10 évvel ezelőtt érkezett meg a home staging. Manapság már jónéhány home staging szakember vagy angol kifejezéssel élve home stager működik, akik abban segítik az ingatlan eladókat, hogy lakásukat felkészítsék eladásra vagy bérlésre.

3. Home staging tippek

Ha szeretnéd jobban érteni, hogy a gyakorlatban hogyan valósul meg a home staging, akkor olvasd el home staging tippek című írásomat. Ebből rögtön kézzelfogható, azonnal megvalósítható tanácsokat kapsz.

4. Mit értenek félre az emberek home staging témában?

Sok félreértés van a home staging körül. Vannak, akik összekeverik a lakberendezéssel. jelentős különbség van a lakberendezés és a home staging között, ugyanakkor a lakberendezés fontos részét képezi a home stagingnek.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy egy-egy váza virág vagy gyertya elhelyezése egyenlő a home staginggel. Egyik se igaz. Hogy jobban megértsük, hogy mi a home staging, érdemes körbejárni, mi nem az. Erről itt olvashatsz.

5. Mi a haszna a home stagingnek?

Amerikában már statisztikák és tanulmányok vannak erről, nálunk még nem. Az amerikai adatok alapján a home stagingelt, azaz felkészített lakásokat, házakat 88%-kal gyorsabban és akár 20%-kal többért adják el

Itthon is sok sikeres home staging projekt zajlott le az elmúlt években, de hivatalos statisztika nincsen róla. Mindenesetre Magyarországon is a home stagerek és a velük együtt dolgozó ingatlan eladók megerősíthetik, hogy a felkészített lakások, házak, nyaralók gyorsan és többért kelnek el, mint a hasonló paraméterű ingatlanok.

Home staging szolgáltatások

Az első dolog, amit az ügyfeleknek tudniuk kell, hogy mást jelent egy üres lakást felkészíteni eladásra és mást jelent egy berendezettet. Ez előbbi drágább, mint a berendezett lakásé, de mégis nagyon fontos, mert az emberek több, mint 90%-a nem tud térben gondolkodni, viszont a home staging segítségével már látja a terekben rejlő lehetőséget. A befektetés mindenképpen megtérül.

A következő kérdés, hogy mennyi feladatot vállal fel a lakás eladó illetve bérbe adó, illetve mennyire kreatív, hogy a home staginghez kapcsolódó feladatokat maga megoldja. Ettől függően lehet kevesebb vagy több szolgáltatást venni a home staging szakértőktől. Van, akinek elég a tanácsadás, és van, aki úgy dönt, hogy inkább a szakemberre bízza a megvalósítást.

Az ügyfél igényekhez igazodóan a home staging szolgáltatások a szóbeli konzultációtól, az írásbeli tanácsadáson át a teljes home staging kivitelezésig terjednek.

Amikor valaki klasszikus home stagingben gondolkodik, akkor a home stager díján felül kalkulálni kell a festés, javítások, apró változtatások költségével, továbbá a profi fotózás és hirdetés díjával is. Ezen felül vannak még a bútorozás és dekoráció beszerzéséhez kapcsolódó költségek. Ne felejtsük, bútort nemcsak venni, hanem bérelni is lehet! Mindehhez jön a szelektálásra, rendrakásra és takarításra fordított saját idő és energia. Hüvelykujj szabályként azt mondjuk, hogy a klasszikus home staging költsége az ingatlan árának max. 1-5 százaléka.

Home staging árak 2022-ben – Külföldön

Nézzük meg először is, hogy külföldön milyen home staging árak vannak!
Amerikában a következő részekből és díjakból épül fel a home staging szolgáltatás:

 1. A kiindulási pontot jelentő home staging konzultáció 150 és 600 USD között mozog, ami 45.000 – 180.000 Ft-nak felel meg. Ez jellemzően kétórás időtartamot jelent.
 2. Bútorok átrendezése és rendcsinálás díja 800 USD fix költség, azaz 240.000 Ft.
 3. Szolgáltatási díj 800-1000 USD / projekt, azaz 240 -300.000 Ft
 4. Felkészítés díja szobánként 400-700 USD az első hónapra, ami átlagban 2000 USD (= 600.000 Ft) a kezdeti beállításhoz.
 5. Bútor bérlés 500-600 USD/szoba/hónap, ami átlagban 2000 USD havonta a kezdeti beállítás után.

Mennyibe kerülnek az ingatlan felkészítés szolgáltatások itthon?

Magyarországon még kezdeti lépéseit teszi a home staging, úgyhogy a díjak felépítése egyszerűbb, mint Amerikában, és egyúttal kevésbé átláthatók.

A hazai home staging árak jellemzői a következők:

 • home staging szakember díjának egyik fő befolyásoló tényezője az ingatlan mérete
 • a home staging tanácsadási/konzultációs díjak vagy fix díjak (méret határral), vagy ritkán négyzetméterre vetített díjak
 • mivel minden ingatlan egyedi, a home staging kivitelezéssel kapcsolatos munkákra egyedi árajánlatot adnak a home staging szakemberek, ami nagyban függ az ingatlan méretén túl az állapotától

Ezek után nézzük a fellelhető home staging árakat a teljesség igénye nélkül!

 1. Szóbeli home staging konzultáció (csak szóbeli, amikor az ügyfél írásos anyagot nem kap): nullától 60.000 Ft-ig terjed.
 2. Home staging tanácsadás személyesen, írásbeli tanácsadói anyagokkal: 49.000 – 120.000 Ft
  Ennek a szolgáltatásnak a díja jellemzően függ az ingatlan méretétől, vagyis pl. az adott díj meghatározott négyzetméterig érvényes, és afölött egyedi árajánlatot kell kérni. Az ügyfelek írásban jellemzően a következőket kapják meg:
  – piacelemzés
  – célcsoport meghatározása
  – beszerzési lista
  – tennivalók listája
 3. A home staging kivitelezés függően annak tartalmától, az ingatlan méretétől és állapotától jellemzően egyedi árajánlat alapján történik és összetettsége változó. A home staging kivitelezés sokféle feladat elvégzését tartalmazhatja. A teljesség igénye nélkül ezek a következők: bútorok és dekorációk beszerzése, az ingatlan berendezése és teljes felkészítése, dekorálás, alaprajz készítése, fotózás, hirdetési szöveg megírása, emlékeztető készítése.

Home staging árak 2022-ben, ha engem választasz 

A következő home staging szolgáltatásokat kínálom:

 • Telefonos, szóbeli home staging konzultáció: 20.000 Ft/óra.
  Mit tartalmaz?
  – Előzetes felkészülés az ingatlanból fotók és információk alapján.
  – Célok átbeszélése
  – Javaslatok, tanácsok
  Itt jelentkezz: https://ingatlanangyal.hu/kapcsolat/
 • Személyes home staging tanácsadás, írásbeli tanácsadó dokumentumokkal: 99.000 Ft
  Ennek részleteit itt olvashatod.
 • Home staging kivitelezés: egyedi árajánlat alapján, függően az ingatlan helyétől, méretétől, állapotától és adottságaitól.

Kiemelt kép forrása: Magyari Éva

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Mit kell tudni az ingatlanosokról?

Amennyiben ingatlanközvetítővel akarod eladni ingatlanodat, akkor ez a cikk kihagyhatatlan számodra. Ingatlanos jutaléktól a trükkökig bezárólag.

Home staging jelentése

Fontosnak tartom, hogy az ingatlanukat eladni szándékozók megtudják, mi a home staging jelentése. Ebben a cikkben az alapokról írok.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák