Így néz ki a lakás home staging előtt és után!

Szerző: | Home staging

A home staging, vagyis magyarul az ingatlanfelkészítés sokféle lehet, de az biztos, hogy az ingatlan átalakul a sikeres értékesítés érdekében. Ez az átváltozás azért történik, hogy az ingatlan a legjobb arcát mutassa. Ez többek között azt is jelenti, hogy a vevőknek megmutatjuk az ingatlanban rejlő lehetőségeket. Egyúttal a vágyat is felkeltjük, hogy a vevő pont azt a lakást akarja. Az alábbiakban home staging előtte és utána fotókat láthattok, hogy a saját szemetekkel tapasztaljátok meg az átváltozást.

A kulcsszó ebben a folyamatban az átalakulás, a változás. Ugyanis ez nem kicsi, hanem drasztikus, jelentős átváltozás. Nem arról van szó, hogy kiteszel egy gyertyát vagy egy orchideát. Ha csak ezt teszed, akkor az maszatolás (home staging szempontból).

Mielőtt azonban belemennék a home staging előtt és után állapot részleteibe, azoknak, akik még nem ismerik a home staging fogalmát és tartalmát, feltétlenül javaslom alábbi két cikkem elolvasását:

A home staging jelentése

A home staging fajtái

Az alább bemutatott fotók egyik saját projektem, home staging tanácsadásom eredményeképpen készültek. Nézd meg az átalakulást!

Home staging előtt és utána – Mi a lényeg?

Ahogy Barb Schwartz, a home staging amerikai kitalálója, nagyasszonya mondja: ” The way you live in a home and the way you sell it are two different things.” Vagyis magyarul: Ahogy az otthonodban élsz és ahogyan azt eladod – az két különböző dolog. Ez a “staging” előfeltevése. A home staging egy koncepció, amely arra tanít, hogy a vevő szemével nézz az otthonodra és eszerint javítsd a megjelenését és növeld az értékét.

Bútorozatlan belvárosi lakás home staging előtt és után

A home staging egyik fajtája, amikor bútorozatlan vagy majdnem teljesen üres ingatlant töltünk meg élettel és tartalommal. Ez sokszor fordul elő, amikor a tulajdonosok egy lakást az eladás előtt bérbeadás céljára tartottak. Az alább bemutatott fotók egy ilyen lakás állapotváltozását mutatják.

Ebben a cikkemből megtudhatod, honnan szerezhetsz be bútorokat és dekorokat home staginghez: https://ingatlanangyal.hu/butorok-beszerzese-home-staginghez/

Miért nem jó a bútorozatlan lakás eladás esetén? Egyrészt azért, mert az emberek nagy része nem tud térben gondolkodni, és így a bútorozatlan lakás nem ad nekik támpontot. Másrészt ha valami nem vonzó, nem kelti fel a vágyat, akkor az a bútorozatlan lakás vagy egy olyan lakás, amiben itt-ott vannak bútorok, de igaziból koncepciót nélkülözve.

Az alábbi fotók egy belvárosi, kétszobás lakás átalakulását mutatják be. Az ingatlant kedves ügyfeleim home staging tanácsadásom nyomán és ingatlan eladási tanácsaim alapján mindössze 3 hét alatt adták le, 5,5 millió Ft-tal magasabb áron, mint amennyit eredendően terveztek kapni érte.

1. Konyha – home staging előtt és utána fotók

Amint látható, ebben a lakásban az előszoba és a konyha egy helyiség. Az összecsukott székek, az itt-ott látható bútorok illetve bútorrészletek, a lógó vezetékek, az előszoba fogas, táska, kávé és a mérőórák látványa összességében egy zavaros képet mutat az érdeklődőnek. Öntudatlanul – merthogy a dolgok így dőlnek el – zavarja a dolog, még ha nem is tudja, pontosan miért.

konyha home staging előtt

Nézzük, milyen látvány tárult az érdeklődők szeme elé home staging után! Íme:

konyha home staging után
Fotó: Jurassza Zsófia

Mi történt a két kép elkészítése között? Röviden: az ingatlan felkészítése. Bővebben: felmérés, a koncepció elkészítése, a célcsoport meghatározása, berendezési terv elkészítése, újbóli festés, bútorok és dekoráció vásárlása és ezek elhelyezése, styling és végül a fotózás profi enteriőr fotós által, aki ebben az esetben is Jurassza Zsófia volt.

2. Nappali – home staging előtt és utána fotók

Ugyanabban a belvárosi lakásban így nézett ki a nappali home staging előtt:

ingatlan felkészítés előtt nappali

Majd home staging után:

ingatlan felkészítés után nappali
Fotó: Jurassza Zsófia

A fotó magáért beszél, mindazonáltal a világosságot kiemelem, mert nagyon hangsúlyos elem a sikeres eladásban. Hasonlítsd össze ezt a fotót ilyen szempontból a home staging előtt nappali fotóval! Ugye látványos a különbség?

3. Hálószoba – home staging előtt és utána fotók

A hálószobában csupán egy nagy gardrób szekrény volt home staging előtt:

hálószoba ingatlanfelkészítés előtt

Aztán ilyenné alakult át a home staging kivitelezése után:

hálószoba ingatlanfelkészítés után
Fotó: Jurassza Zsófia

Tetszik a home staging okozta változás?

Ha a fent látott home staging előtte és utána fotók alapján kedvet kaptál a home staging alkalmazásához, akkor lépj kapcsolatba velem, vagy jelentkezz közvetlenül home staging tanácsadásomra! Amint látod, bútorozatlan lakásnál a home staging koncepció szerinti bútorozás és ingatlanfelkészítés teljesen újjávarázsolja az ingatlant, megtelik élettel és vonzóvá válik a vevő számára.

Miért csináljuk az egészet? Hogy mit érünk el vele? Azt, hogy a felkészített ingatlanok nagyon rövid idő alatt kelnek el, a piaci átlagárnál magasabb áron. Tehát két legyet ütsz egy csapásra, ami sok millió pluszt jelenthet, amikor legnagyobb értékű vagyontárgyadat értékesíted.

Magyari Éva
ingatlan- és home staging szakértő

IngatlanAngyal

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Mit kell tudni az ingatlanosokról?

Amennyiben ingatlanközvetítővel akarod eladni ingatlanodat, akkor ez a cikk kihagyhatatlan számodra. Ingatlanos jutaléktól a trükkökig bezárólag.

Home staging jelentése

Fontosnak tartom, hogy az ingatlanukat eladni szándékozók megtudják, mi a home staging jelentése. Ebben a cikkben az alapokról írok.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák