Honnan szerezd be a bútorokat home staginghez?

Szerző: | Home staging

Home staging, azaz ingatlan felkészítés esetén sokszor van szükség bútorok és dekorok beszerzésére. Kiknek szól a bútorok beszerzése home staginghez cikk? Azoknak, akik saját maguk készítik fel lakásukat, házukat eladásra vagy bérlésre. Továbbá azoknak is, akik igénybe veszik egy home staging szakértő tanácsadását, de a kivitelezést, így a bútorok, a lakberendezési kiegészítők és dekorációk beszerzését már maguk intézik.

Home staginghez alapvetően három módon történhet a bútorok, lakberendezési kiegészítők és egyéb dekorációs tárgyak beszerzése:

 1. Saját forrás
 2. Bérlés
 3. Vásárlás

A legegyszerűbb és leggazdaságosabb, ha a saját bútoraidat és berendezési tárgyaidat lehet felhasználni home staginghez. Van, amikor ez lehetséges és van, amikor nem. Attól függ, hogy milyen stílusú, méretű és színű bútoraid vannak, és ez egyezik-e a home stagingelt ingatlan stílusával és igényeivel.

Ezenkívül lehet bérelni és vásárolni is. Az alábbiakban a vásárlásra vonatkozóan kapsz néhány tanácsot. Persze rengeteg egyéb forrás is van, és mindig azt kell nézni, hogy milyen célcsoportnak és stílusúan készül a home staging.

Bútorok beszerzése home staginghez – mire lehet szükség?

Nézzük először is, mire lehet szükséged! A helyes válasz: attól függ. Minden ingatlan más és más, így minden home staging projekt egyedi, azaz különböző bútorokra lehet szükség. Az alábbiakban kizárólag a tipikus bútorokat soroltam fel, a teljesség igénye nélkül.

Bútorok:

 • Étkezőasztal székekkel
 • Kanapé
 • Dohányzóasztal
 • Fotelek
 • Komód
 • Lerakóasztal
 • Ágy
 • Éjjeli szekrény vagy azt helyettesítő asztalka

Bútorok beszerzése home staginghez – hol vásárolj?

Az alábbi lista a teljes igénye nélkül készült. Hogy ki mit választasz, az nagyban függ a home stagingre szánt költségvetéstől és az adott ingatlan stílusától is.

Nézzük ABC sorrendben, honnan lehet bútort beszerezni home staginghez! Az alábbi listában az ismertebb skandinávok uralkodnak, de azért lesz más is.

Biano

A Biano egy hatalmas kínálatot bemutató olyan különleges webáruház, amely tulajdonképpen egy keresőmotor. Az érdeklődők számára az árak és termékek összehasonlítását biztosítja. Működése az arukereso.hu-hoz hasonlítható. Több, mint száz bútor és lakberendezési áruház kínálatát találod meg innovatív technológiákkal megfűszerezve! A Bianonál több százezer bútor és dekor termék közül választhatsz. Céljuk, hogy ezekkel az új technológiákkal megmutassák a bútor és dekortermék vásárlás teljesen új módját.

Külön érdekesség a Biano Studió, ahol játékosan megtervezhetsz egy olyan otthont, ahol minden passzol egymáshoz, az utolsó kispárnáig.

DODO

A DODO design bútorok, lámpák, és lakberendezési dekorációs tárgyak kis- és nagykereskedelmével foglalkozó magyar tulajdonú online bútorbolt. A legkiválóbb bútorgyártók és bútorkereskedők termékeit értékesítik. Tömörfa bútoraik rózsafa, akácfa, tölgyfa, és újrahasznosított tikfa alapanyagokból készülnek egyedi megrendelésre. Bemutató termük Budapesten a XI. kerületben található.

IKEA

Sokaknak van tapasztalata az IKEA-val kapcsolatban, úgyhogy valószínűleg nem is okoz megdöbbenést, hogy ebbe a listába a nagy svéd lakberendezési óriás is bekerült. Éppen ezért nem beszélek róluk sokat.

Ami viszont kiemelek, az IKEA bútorok második élete programja. Ha van olyan IKEA bútorod, melyre már nincs szükséged, akkor visszavásárolják használt IKEA bútorodat, és segítünk, hogy új otthonra találjanak. A Circular Hub részlegen a bútoroknak és egyéb berendezési tárgyaknak adnak egy második esélyt. Itt is körbe nézhetsz, hátha találsz kincset, akár home staginghez.

Jysk

A dán Jysk minimalistább, mint svéd nagytestvére, de ügyesen válogatva, jó bútorokat lehet elcsípni náluk home staginghez.

Mömax

Ők is svédek, de más stílust képviselnek, mint az IKEA.

Kiegészítők és dekorációk home staginghez

Home staging alkalmazása esetén többek között az alábbi kiegészítőkre, illetve dekorációs tárgyakra lehet szükségünk:

 • Állólámpa
 • Lámpa éjjeli szekrényre
 • Szőnyegek
 • Takarók, plédek
 • Díszpárnák
 • Művirágok
 • Törölközők
 • Gyertyák
 • Vázák
 • Tükrök
 • Asztalterítő
 • Terítéshez szükséges kellékek
 • Fali díszek

Dekorok és egyéb kiegészítők beszerzési forrásai

A fent felsorolt beszerzési helyeken nemcsak bútorokat, hanem szép, igényes és változatos dekorokat is lehet találni home staginghez, akárcsak itt: Butlers és H&M Home.

Jó dolgokat lehet kifogni időről-időre a Sinsay-nél, a Pepcoban és akármilyen furcsa, az OBI-ban is.

Bútorok beszerzése home staginghez – egyedül vagy szakemberrel?

Mint annyi mindennel kapcsolatban, itt is felmerül a nagy kérdés: csinálni vagy megvenni a szolgáltatást? Vagyis egyedül, csináld magad módon (DIY) vagy home staging szakemberrel bonyolítsd le a home staging projektedet, illetve ennek részeként az ehhez szükséges bútorok és dekorációs tárgyak beszerzését.

Nos, a válaszhoz ezeket a kérdéseket kell mérlegelned:

 • Le akarod-e rövidíteni a megoldáshoz vezető utat? Ha igen, akkor vedd igénybe szakértő segítségét!
 • Biztosra akarsz menni, hogy a szakmai szempontok érvényesüljenek? Szerintem sejted a választ…
 • Van lakberendezői vénád? Kreatív vagy? És van időd rá? Akkor egyedül is neki vághatsz.

Érdekel a home staging? Ezekből a cikkekből további sok hasznos információt tudhatsz meg az ingatlan felkészítés művészetéről:

A home staging jelentése

Mi nem home staging?

Milyen fajtái vannak a home stagingnek?

Így néz ki a lakás home staging előtt és után!

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Wekerlei lakás eladási története

Ebben a cikkben egy wekerlei lakás eladásának a történetét mutatom be. Ezáltal világos lesz számodra, hogy néz ki egy eladási projekt velem és az is, milyen hatása van a home stagingnek.

Örökölt ingatlan eladása 2024

A örökölt ingatlan eladása cikksorozat utolsó része a tudatosságot emeli ki, és bemutatja az ingatlan kiürítése utáni lépéseket, különös tekintettel az adózásra.

Hogyan add el nyaralódat két nap alatt?

Most megtudhatod, hogy milyen lépések vezetnek el oda, hogy egy ingatlan felkészítve, vagyis home stagingelt állapotban a piacra kerüljön. Ez a cikk esettanulmány és referencia egyben.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák