Ingatlan eladás Debrecen 2021

Szerző: | Helyi ingatlaneladás

Ha az ingatlan eladás Debrecen 2021 téma érdekel, akkor ez a cikk neked szól. Továbbá érdemes ennek a honlapnak a tanácsait, tippjeit is olvasnod. Ha ingatlan eladásodhoz nem szeretnél ingatlanossal együtt dolgozni, de ingatlan eladási vagy home staging tanácsadásra igényt tartanál, akkor keress meg!

Ingatlan eladás Debrecen – Ingatlanpiac 2021

Debrecen a második legnagyobb magyar város a főváros követően. 2012 és 2020 között némileg csökkent a lakosság száma: 205.000-ről 201.000-re. Ugyanezen időszak alatt a lakások száma 94.757-ről 97.012-re növekedett a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

A debreceni lakáspiac 2018-ban és 2019-ben hatalmas növekedésen ment keresztül. A tervezett és a bejelentett beruházások, valamint a betervezett gyárépítés következtében a debreceni ingatlanok lettek a legértékesebbek az országban, közvetlenül Budapest után.

A CSOK-kal vásárolt ingatlanok illetékmentessége és a lakásfelújítási program rengeteg ember fantáziáját beindította, és ez élénkíti az ingatlanpiacot Debrecenben is.

Ingatlan árak Debrecen 2021

Míg a budapesti ingatlan árakról viszonylag könnyen lehet információkat begyűjteni, addig a nem budapesti települések vonatkozásában lényegesebb kevesebb forrás áll rendelkezésre.

Mindenesetre az tudható, hogy a megyeszékhelyek közül Debrecen a legdrágább város immár két éve. Az ATV júniusi értesülése szerint Debrecenben az ingatlan átlagár 429 ezer forint. Az Otthonteremtési Program támogatásai nemcsak pezsgést, hanem drágulást is hoztak Debrecenben.

Mégis honnan lehet információk szerezni a debreceni ingatlan árakról?

Az egyik lehetőség megnézni az ingatlan.com statisztikáit, melyek ingatlan árak Debrecen témára vonatkoznak. Eszerint 2020 júniusa és 2021 májusa között a hirdetési ingatlan árak így változtak Debrecenben:

  • Családi házak hirdetési ára Debrecenben 413 ezer forintól 469 ezer forintra.
  • Lakások hirdetési ára Debrecenben 483 ezer forintról 542 ezer forintra.

Az ingatlannet.hu-n is találsz debreceni ingatlan árakra vonatkozó információkat. Figyelem! Ezek is hirdetési árak és nem adásvételi ingatlan árak Debrecenben.

Nagyon fontos megérteni, hogy az ingatlanhirdetési portálokon szereplő árak hirdetési ingatlan árak Debrecenben, nem pedig tényleges adásvételi ingatlan árak Debrecenben. Ugyanez igaz az itt készülő statisztikákra és elemzésekre.

A tényleges ingatlan árakról a Magyar Nemzeti Bank és a Központi Statisztikai Hivatal adataira lehet támaszkodni, DE ezek óriási időbeli csúszással készülnek csak el, ráadásul a nyilvános publikált adatok Budapest kivételével jellemzően nem helység specifikusak.

Az ár meghatározásához tisztában kell lenni a fogalmakkal és az árinformációk forrásaival. Ehhez nyújt segítséget ez a blogbejegyzésem.

Mire figyelj az ingatlan eladásnál?

A következő témákat feltétlenül ajánlom, hogy elolvasd, végig gondold és alkalmazd.

1. Gondold végig az adózást!

Az ingatlan eladásnak adózási vonzata van, mivel az ingatlan eladásból származó jövedelem adóköteles. Ezért már az eladásról hozott döntésnél vedd figyelembe az ötéves szabályt. Erről és az adózás egyéb tudnivalóiról itt olvashatsz részletesen.

2. Kezeld projektként!

Az ingatlan eladás nem egy szokásos napi tevékenység a hétköznapi ember számára, hanem egy projekt. Ha projektként tekintesz rá, és figyelembe veszed a projekt jellegből adódó sajátosságokat, akkor hatékonyabban, gyorsabban és kevesebb stresszel fog járni az ingatlan eladás. Ez az folyamat elején különösen fontos.

Mikre figyelj oda a projekt kapcsán?

  • Legyen világos célod!
  • Tervezz!
  • Gondold végig az erőforrásokat!
  • Figyelj az időre!
  • Légy tisztában a korlátokkal és figyeld azokat!

Ezekről részletesebb itt olvashatsz: Öt szokatlan ingatlan eladási tanács

3. Ingatlanossal vagy ingatlanos nélkül akarsz eladni?

Ezt a kérdést jól végig kell gondolni. Mindenki helyzete, ideje, tapasztalatai és sok egyéb alapján dönt ebben a kérdésben. Amit ne tegyél: ne hidd azt, hogy azzal, hogy aláírod a szerződést egy ingatlanossal, azzal minden meg fog oldódni! Nem fog! Ne a csodát várd, hanem gondold végig, te mit tehetsz a sikeres ingatlan eladás érdekében.

Megvizsgáltam, mik az ingatlanközvetítők feladatai, és hogy át tudják-e ezt venni az ingatlan eladók. Erről a témáról itt írtam.

Fontos számodra, hogy a lehető legtöbb pénz maradjon a zsebedben ingatlan eladásakor? Ha igen, akkor a Mennyibe kerül az ingatlan eladás? című cikkemet is érdemes elolvasnod, ami tulajdonképpen ingatlan eladási matek.

Energetikai tanúsítvány Debrecen 2021

Az energetikai tanúsítvány készítése nélkülözhetetlen lakás vagy ház eladáshoz. Nagy verseny van a tanúsítók között, ezért érdemes egy kicsit guglizni. Ha bővebben akarsz tájékozódni az energetikai tanúsítvány témában, akkor a cikkemet itt olvashatod el.

Ingatlan eladás Debrecen 2021 – Elérhetőségek

Ha szeretnéd felkészíteni lakásodat vagy házadat eladásra és szeretnéd ehhez egy szakértő segítségét kérni, akkor léphetsz velem kapcsolatba:

Magyari Éva
ingatlan eladási tanácsadó

mobil: 30-966-1035
e-mail: info@ingatlanangyal.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre! Ajándék tanulmányt kapsz, amiből megtudhatod, mi a sikeres ingatlan eladás titka. És folyamatosan értesülsz az új, hasznos tartalmakról, valamint az akciókról.


A kiemelt kép forrása: charlemagne képe a Pixabay-en

Magyari Éva, ingatlan eladási tanácsadó

Magyari Éva vagyok.
Ingatlantulajdonosoknak segítek, hogy gyorsan és a lehető legjobb áron el tudják adni a házukat vagy lakásukat – ingatlanközvetítő nélkül.

Legfrissebb cikkek

Wekerlei lakás eladási története

Ebben a cikkben egy wekerlei lakás eladásának a történetét mutatom be. Ezáltal világos lesz számodra, hogy néz ki egy eladási projekt velem és az is, milyen hatása van a home stagingnek.

Örökölt ingatlan eladása 2024

A örökölt ingatlan eladása cikksorozat utolsó része a tudatosságot emeli ki, és bemutatja az ingatlan kiürítése utáni lépéseket, különös tekintettel az adózásra.

Hogyan add el nyaralódat két nap alatt?

Most megtudhatod, hogy milyen lépések vezetnek el oda, hogy egy ingatlan felkészítve, vagyis home stagingelt állapotban a piacra kerüljön. Ez a cikk esettanulmány és referencia egyben.

 Vélemények

Reka Koczka
Reka Koczka
2022-12-06
Éva nagy szakértelemmel rendelkező, kiváló ingatlan eladási tanácsadó. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek segítségre lenne szüksége ingatlan eladással kapcsolatos ügyekben. Éva szaktudása több területre is kiterjed, így remek tanácsokkal, tippekel látja majd önt is el, ahogy engem is.
Csaba Horváth
Csaba Horváth
2022-08-28
Egy: Ingatlanangyal kedves és okos hölgy. Kettő: Nagyon ért ahhoz amit csinál, így nemcsak a felmerülő kérdésekre adja meg a jó választ, de azokra is, amelyek (még) fel sem merültek. Három: Ingatlan ügyekben nagyon otthon van, ha bizonyos ritka témákban mégsem annyira, akkor utánanéz. Négy: Mivel érti a dolgát, meg is kéri az árát. Öt: Mivel érti a dolgát, az útmutatása felbecsülhetetlen értékű. Hat: Az egyenleg így mindig pozitív és jókora szám lesz. Hét: Hálásan köszönöm, Éva!
Diána Reszkető
Diána Reszkető
2022-08-13
Éva egy tökéletesen felkészült, végtelenül profi szakember. Első beszélgetésünk alkalmával tisztáztuk, hogy a home-staginget nem (részben) felújítandó házakra találták ki, de ezzel együtt a ház és az én felkészítésem az eladási folyamatra nélkülözhetetlen óriási segítséget jelentett. Ezt nem is lehetne szebben leírni, minthogy a jó társaság mellett Éva szolgáltatásának a haszna milliókban volt mérhető. Köszönöm ezúton is!!
Judit Antal-Pap
Judit Antal-Pap
2022-08-02
Mindenkinek ajánlom ezt a kedves hölgyet, ha pénzt akar spórolni a házeladás során.
Ildikó Kovács
Ildikó Kovács
2022-04-18
Nagyon megnyerő volt a telefonos konzultáció, Éva nagyon kedves segítőkész volt, és olyan dolgokra is rávilágított amikre egyáltalán nem gondoltam, hogy figyelni kell vagy fontos lehet. Felhívta a figyelmem, a hiányosságokra, és elmondta,hogyan tudok javítani a jelenlegi állapoton. Nagyon hálás vagyok neki mert az általa javasolt változtatásokkal sokkal kedvezőbb áron tudom meghirdetni, illetve eladni lakásomat.Rengeteget segített a lakásértékelés abban, hogy tisztábban lássam a dolgokat.
János Orgován
János Orgován
2022-02-21
Köszönöm szépen az önzetlen segítségét és tanácsadását! Nagyon sokat segített! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!! Köszönettel: János
Zoltan Lehoczky
Zoltan Lehoczky
2022-01-24
Az IngatlanAngyallal értelmet nyer a know-how, azaz, ő tudja, hogy hogyan célszerű értékesíteni és ez a kulcs. Aprólékosan projekt terv szerint áll össze a kép és válik világossá a Tulajdonos számára, hogy mit kell tennie. Ez az Angyal hozzáadott értéke, ami a különbséget jelenti a sikeres üzlet és az időpocsékolós próbálkozás, avagy egy szub-optimális eredmény között. Kell mondanom mekkora érték egy hatékony tanácsadóval / projektvezetővel dolgozni? Pénzben, sikerélményben, bármiben kifejezhető érték, mindenkinek kívánom.

Ingatlan témák